Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.10.03. kedd
Helga
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 27712832
   « Vissza

Év sportolója: legjobbjaink a legjobbak

 « Cikkek és hírek 
2022. január 19.
 

kepfile

    A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 64. alkalommal választotta meg az Év Sportolóit. Az idei (2021-es) szavazáson 366 sportújságíró adta le a voksát. A végső győzteseket pedig a január 6-i Nemzeti Színházban rendezett Év Sportolója Gálán hirdették ki.

  A gála előtt nagyon bíztunk abban, hogy a kerületi jelöltek, a dr. Decsi Tamást is tagjai között tudó olimpiai bronzérmes férfi kardválogatott, a női vízilabdaválogatott a kertvárosi Gyöngyössy Anikóval soraiban, és a háromszoros olimpiai bajnok, Szilágyi Áron mestere, Decsi András ebben az elit mezőnyben is elől végeznek. És nem is hiába reménykedtünk, hisz a sportújságírók is úgy látták, a Kertváros kitűnőségei a 2021-es évben kiemelkedően szerepeltek.

  A hagyományos csapatsportágak versenyében a Tokióban egyaránt bronzérmes női és férfi vízilabdaválogatott, valamint a nyári Európa-bajnokságon felejthetetlen pillanatokat szerző férfi labdarúgóválogatott közül dőlt el a végső győztes. A zsurnaliszták döntése alapján 2021-ben az Év Csapata kitüntető címet a női pólóválogatott érdemelte ki. Anikóék sikerében a sportág történetének első ötkarikás érme mellett az is közrejátszhatott, hogy Tokióban azt az Amerikai Egyesült Államokat is sikerült legyőzniük, amely 13 éve őrizte már veretlenségét.

  Ugyancsak győztes lett Decsi András is az edzők „versenyében”. Pedig neki sem akárkik voltak a riválisai. A jelöltek ugyanis a Kertvárosi Vívó SE mestere, valamint Selmeci Attila (az olimpiai csúccsal olimpiai bajnok Milák Kristóf edzője) és Csipes Ferenc (a Tokióban arany- és ezüstérmes kajakos, Csipes Tamara édesapja és trénere) voltak. A végső győzelmet végül nagy fölénnyel Decsi András érdemelte ki, akinek sikerében az is szerepet játszhatott, hogy Szilágyi Áron egyéni sikere mellett a kardcsapatot is olimpiai dobogóra (bronzéremre) vezette.
   Irányításával nem mellesleg a férfi kardválogatott az elmúlt olimpiai ciklus valamennyi világversenyén dobogós volt. Ami önmagában is elképesztő eredménynek számít. Mondhatnánk azt is, hogy ez akár az Év Csapata címet is megérdemelte volta, ám a sportújságírók az egyéni sportágak csapatversenyében az olimpiai bajnok női kajak négyest találták a legjobbnak, míg a dr. Decsi Tamást is soraiban tudó férfi kardcsapat (megelőzve a világbajnoki ezüstérmes férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltót) ezúttal második lett.
 Anikónak, Andrásnak és Tamásnak (illetve valamennyi Tokióban szerepelt kertvárosi sportolónak) szívből gratulálunk, és ugyanilyen eredményes 2022-t kívánunk!
                                                                                                                                               Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. augusztus 23.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez