Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.12.02. szombat
Melinda, Vivien
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28019932
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. október 14.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

 Idén október 23-ától novem­ber 22-éig tartózkodik a Nap a Skorpió jegyében. Mifelénk ez az ősz közepe, stabilizálódik a természet állapota. Az elmúlás lehelete a nyakunkban liheg a jeges szél képében. Az eső szúrós, mintha apró hideg tűhegyek érintenék bőrünket. Figyelmeztetés? Jelzés? Kopogtat az elmúlás Sors-szimfóniája, hogy összerezzenve eszünkbe jusson kicsiny, törékeny, jó esetben évtizedekbe csomagolt halandóságunk. Élj úgy – mondja a bölcs – mintha életed utolsó napja lenne! Mert bizonyossággal mondhatom, ez az intelem egy napon valósággá válik.

  Most, hogy így Skorpiósan berúgtam az ajtót, lássuk, hogy e törékenynek tűnő kis lény, beültetve a Zodiákus 8. szobájába, miként működik. Szeret sok időt töltetni belső rejtekhelyén és inger legyen a talpán, aki őt kimozdítja. A magányos elfojtás és a szenvedély lángszórója között ingázik. Számára nem létezik az arany középút. A mérlegelést, a megfontoltságot mintha valaki kitörölte volna tudatából. Döntéseit a „mindent vagy semmit” végpontjaira szűkíti. A semlegesség fogalma is testidegen számára, passzivitása mögött egy megfellebbezhetetlen véleményterrorista rejtőzik.
  Ha nézeteit képviseli, szurony-iróniát használ, vagy forte fortissimóban fejti ki leplezetlen stílusú mondanivalóját. Sosem felejt, számára a bosszú pillanata extázissal felérő villanófény.

 Az eldobott bumeráng mindig visszatér a feladóhoz. Ez bizonyosság. A „mikor történik meg” pedig a bizonytalansági faktor. A Sors igazságos és ez akkor is így van, ha az emberi egó ezzel nem tud mit kezdeni. Mert amikor leütnek és estünkben még egy gyomorrúgással is gazdagodunk, képtelenek vagyunk feltenni a kérdést, hogy mindez miért történt? A fájdalmainkért mindenkit felelőssé teszünk, talán még a Jóistent is megvádoljuk azzal, hogy miért hagyott el pont most bennünket? Arra végképp nem gondolunk, hogy létezik az úgy nevezett negatív tanítás. Persze ez utóbbi is az egó koholmánya, hiszen egyetlen tanításnak sincs előjele. Aki az énünket simogatja, azt jónak gondoljuk, aki pedig nyakon önt bennünket egy vödör jeges vízzel, azt rossznak. Pedig ha Sorsfordító ébredésnek kell bekövetkeznie és nem reagálunk a simogatásra, akkor a jeges vizes módszer hatványokkal hatásosabb.

  Mindannyian feladattal érkeztünk. Nincs könnyű Sors, de megoldhatatlan sem létezik. A Sorsfeladat beteljesítése nem alku kérdése. Ez alól a Skorpiónak sincsen felmentése. Vagy a belső útkeresés magányossága kerül megélésre, vagy a fizikai szintű elmagányosodás várja az út végén. Bár látszólag nem fél, de számára sem jó megoldás az egyedüllét. Kétség sem férhet hozzá, hogy a fél-elem tökéletesen kifejezi a testet öltött kozmikus ember valódi problémáját. Fél-elemként képtelenek vagyunk megtapasztalni az egységet. A két pólus egyesítése nélkül csak örökös ügyfelekként keringünk a vágyvilág díszletei között. Párosan ép az élet. A páratlanság hiány-állapot.

   A hiány félelmetes. A félelem egy negatív érzelem. De az ellentétes pólus előbb-utóbb megjelenik. Meg kell jelennie a bátorságnak. De ehhez szembe kell néznünk a félelem tárgyával. Meg kell őt ismernünk. Itt a kulcs. Mert, amit megismertünk, és megtapasztaltunk, arról többnyire kiderül, hogy nem is félelmetes.
  A félelmeink lelkünk rejtett zugaiban tanyáznak, tudattalanunk sötét rejtekhelyein vannak elzárva, és hárításaink biztonsági zárai őrzik. Az önmegismerés szűk ösvényein és csapdákkal teli útvesztőkben kell megkeresnünk azt a szobát, amelyben szembesülhetünk a nagy titokkal. A szobában, mely a mi tükörtermünk, és bármerre nézünk, mindenhol magunkat látjuk. Igazi önmagunkat. Önvalónkat. Valós énünket. Azt, aki sosem volt és sosem lesz. Azt, aki mindig van.

  Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
  Vigyázzanak magukra és egymásra!
                                                                                                                                                           Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. október 11.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez