Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, tej, 4 db tojás, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, olaj Az élesztőt a cukorral édesített tejben megfuttatjuk. Ha már szépen feljött, összedolgozzuk a langyos, átszitált liszttel, a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Letakarva még 10 percig kelesztjük. Ujjunkkal óvatosan benyomjuk a közepüket, és aljukkal felfelé bő, forró olajba tesszük. Egyik oldalukat fedő alatt kis lángon sütjük, a másikat fedő nélkül nagy lángon. Itatóspapírra szedve csöpögtetjük le a zsírját, majd vaníliás cukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! |