
Ha szeretteidet finom, különleges és egyedi süteménnyel szeretnéd meglepni, akkor keresd fel a Mandula cukrászdát Mátyásföldön! Itt sok minden megtalálható és rendelhető, amire vágysz, legyen az hagyományos, tradicionális torta – mint például dobos vagy Eszterházy, krémes, egyedi formatorta, sós aprósütemény vagy édes teasütemény; a Mandula cukrászda kínálata bőséges. Különleges igényeket is kielégítenek, mert rendeléskor a Kovács Zoltán mestercukrász vezette teammel meg tudja beszélni a vendég, hogy mit szeretne, így biztosan nem fog csalódni.

Hagyományos Eszterházy torta Sokak kedvence, a dobos torta – minőségi alapanyagokból
Fontos tudni, hogy a vásárlók védelme érdekében már szabályozva vannak a cukrászati termékek, vagyis minden süteménynek, tortának alapszabvány szerint kell készülnie. Ez azt jelenti, hogy szakhatóság vizsgálja a sütik összetételét, meghatározva a minimum összetevőket. Persze minőségileg felfelé szabad változtatni, ahogy a Mandula Cukrászdában is teszik: az alapreceptekhez képest. Itt a torták a kötelezőnél bőségesebb összetevőkből, kiváló alapanyagokból és megfelelő technológiával készülnek, melyhez a szakma szeretete és tudása is hozzájárul. Ha különleges ízekre vágysz, választhatsz a cukrászda specialitásai, mint például a málnás-rózsás vagy zöldteás-narancsos alagút és az M3 fantázianevet viselő finomságok közül. Aki pedig a tradíciót kedveli, sokféle, eredeti recept alapján készülő klasszikus tortából válogathat a orosz krémtortától kezdve a dobos tortáig. Az egyéni vásárlók helyben választhatnak a sütemények közül, de természetesen rendelést is leadhatnak. Emellett különleges alkalmakat is lehet itt rendezni a szakműhelyben, vagy az épületben lévő felszolgáló teremben, de akár külső helyszínen is, legyen az céges vagy családi nap, borvacsora, főzős csapatépítés, grillparti, vagy csak egy munkahelyi közös kávészünet szendvicsekkel , süteménnyel.
A cukrászda a Kertváros Kártya elfogadóhelye, így 10 százalék kedvezményt ad a kártyatulajdonosoknak.

A Mandulát a Veres Péter út 102-ben, Mátyásföld Repülőtér HÉV-állomásnál, a MOL kúttal szemben találjátok. Minden nap nyitva tartanak: hétköznap 9-től 19 óráig, míg hétvégente 10-től 19 óráig várják a vendégeket.
Sajtos Pogácsa recept Kovács Zoltántól, a mátyásföldi Mandula Cukrászda mestercukrászától
Egyszerűen elkészíthető, finom, sós nassolni való.
Hozzávalók: 500 g liszt, 125g zsír (jó minőségű), 125 g vaj, 25 g élesztő, 25 g só, 2 db tojás, 80 g reszelt sajt (trappista), 100 g tej
Elkészítés: Az anyagokat egybegyúrjuk.Gyúrás után minimum 1 órát hűtőben pihentetjük (a tészta előtte való nap is elkészíthető). Formázás előtt a tésztát enyhén átgyúrjuk kb. másfél-két cm vastagra nyújtjuk, apró pogácsa formákat szúrunk belőle. Tetejét tojással megkenjük, kevés reszelt sajtot szórunk rá, kelesztjük, sütjük. Jó étvágyat. |