Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.12.02. szombat
Melinda, Vivien
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28019558
   « Vissza

Kissé csapadékos strandszezon…

 « Cikkek és hírek 
2014. augusztus 21.
 

kepfile

    Az idei strandszezon legnagyobb ellensége nem is az időjárás, hanem a meteorológiai szolgálat – vélekedik Rátonyi Gábor a mátyásföldön a múlt évben megnyílt strandot is üzemeltető kft vezetője. Mióta megtörtént az augusztus 20-i tragédia, a meteorológusok bármely kisebb időjárási anomália esélye miatt besárgázzák a fél országot, az emberek pedig nem mernek elindulni a strandra, mert inkább hisznek az időjósoknak, mint a saját szemüknek.
     Persze az idei nyáron esőből sem volt hiány, az emberi tevékenység visszahatása az időjárás instabilitásában is megnyilvánul. A strandra készülő családok általában előző nap eldöntik, hogy mi lesz a másnapi program, s ha bármi kétség felmerül, inkább nem a strandot választják. A strand üzemeltetői is teljes bizonytalanságban vannak, hány vendégre is számíthatnak, mert annak megfelelően kell biztosítani a személyzetet. Az egyik napra a meteorológiai átfutó esőket jelzett, bejött a fél stáb, hogy biztos lesz vendég, aztán mehettek is haza, mert egész nap esett – az átfutó eső Mátyásföldön bizonyára helybenfutásra váltott.
     Rátonyi Gábor mindenesetre bizakodó, hiszen a csapadékos nyár után hosszú vénasszonyok nyara várható. Ha ez bejön, akkor az augusztus 31-i zárás után az első szeptemberi hétvégén még tartanak egy pót-nyitvatartást, ami helyrebillentheti a gazdasági egyensúlytalanságot. Szép időben egyébként népszerű volt a strand, a körmedencében és a gyerekmedencében 32 fokosra fűtötték a vizet (részben napenergia felhasználásával), a nagymedence 28 fokos vize is kellemes élményt nyújtott. Két napos hétvégén a szentmihályi uszoda aerobik-oktatói mozgatták át a fürdővendégeket, de még nem lehet tudni, mennyire népszerű ez a szolgáltatás, mert a további alkalmakat az eső elmosta.
   Folytatódnak a fejlesztések is. A strand tovább bővül a Bökény­földi út irányába egy hullámfürdővel és egy gyerekmedencével. Az élményfürdő-funkciót bővíti majd egy körcsúszda, valamint két, versenyzésre is alkalmas kamikáze-csúszda, amelyen a szabadeséshez közelítő lecsúszási sebességet lehet elérni – hogy a dolog még izgalmasabb legyen, a versenyt automatikus időmérő szerkezet hitelesíti. Mindezek perszer csak jövő nyártól állnak majd a mátyásföldi strand vendégeinek rendelkezésére.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. október 11.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez