Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.12.02. szombat
Melinda, Vivien
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28019650
   « Vissza

Vietnámiak teniszeztek Szentmihályon

 « Cikkek és hírek 
2012. augusztus 23.
 

kepfile


     A XVI. kerület a magyarországi vietnámi kolónia központjának számít. Egyrészt azért, mert a legtöbb távol-keleti bevándorló itt telepedett le, másrészt, mert a Kertvárosban olyan fontos vietnámi vállalkozások működnek, mint a Rákóczi úti teaház, illetve a Csömöri úti cérna-beültetéses központ. A XVI. kerület és az ázsiai ország kapcsolata pedig továbberősödött azzal, hogy 2010-ben az önkormányzat testvérvárosi együttműködést kötött Hanoi egyik kerületével.
     Ezek után nem csoda, hogy immár tizedik alkalommal a Csömöri úti teniszcentrum, a Metró RSC létesítménye ad otthont az Európában élő vietnámiak teniszversenyének. Az eseményre minden évben sokan jönnek, Csehországból, Szlovákiából, Németországból, és a kerületi vietnámiak közül is rendszeresen sokan elindulnak. A verseny ma már egy európai körverseny része, hisz nem csak Budapesten, hanem Európa más városaiban is rendeznek tenisztornát a vietnámiaknak. Az idei rendezvény jubileumi volt, a szervezők immár tizedik alkalommal rendezték meg a Budapest Opent. Az esemény rangját növelte, hogy a rendezvényt két illusztris vendég, Ngo Duy Ngo vietnámi nagykövet és Kovács Péter polgármester, országgyűlési képviselő is megtisztelte.
     Augusztus 4-5-én több mint hetven résztvevővel több korosztályban szálltak harcba a résztvevők az érmekért. A férfi egyéni és páros, a vegyes páros, a női páros és a 45 év feletti férfi egyéni és párosok küzdelmeiben ismét jól teljesítettek a kertvárosi vietnámiak. A vegyes párosok versenyét ugyanis egy a Kertvárosban élő duó nyerte, és a női párosok között is döntőt játszhatott egy XVI. kerületi egység. A rendezvény lebonyolítását egyedül az időjárás nehezítette meg, igaz, a vietnámiak számára ismerős volt a klíma, hisz mindkét napon nagy hőségben kellett játszaniuk a versenyzőknek, ám a vasárnap esti eredményhirdetést a hirtelen jött monszuneső miatt a Metró RSC sporttelepének fedett része alá kellett bemenekíteni. (teg)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. október 11.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez