Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.05.23. csütörtök
Dezs?
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28999025

Személyiségelemzés és Bach-virágterápia

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2011. október 16.
 

Szőke Kati Bach-virágterapeuta, önismereti tanácsadó (számmisztika, kronobiológia) Bejelentkezés: 06-20-412-6353 

Tanácsadás a Napfény Központban: 1162 Bp. Hermina út 16.

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy idáig eljutottál, hogy megnyitottad ezt az oldalt. Régebben is itt volt a Bach-virágterápiáról szóló cikkem, de úgy gondoltam, átszerkesztem az oldalt, s kibővítem. Először egy kis rövid bemutatkozást olvashatsz, majd az önismereti elemzés lényegébe nyerhetsz bepillantást. Ha ezen túl jutottál, akkor ismerkedj meg a Bach-virágterápiával is egy rövidebb leírásban. A végén pedig – ha még van türelmed – meghagytam az eredeti cikkemet, az teljesebb, és több információhoz juthatsz általa. Akkor tegyünk együtt egy közös utazást!

Magamról:

(nem kötelező olvasmány!)

Eredeti foglalkozásom óvónő, s bár több évig dolgoztam a szakmámban, az élet több változást tartogatott számomra, volt benne jó is… Például az, hogy van négy gyönyörű gyerekem, nagy is, kicsi is, és két csodálatos unokám. Az alternatív gyógyászat mindig is érdekelt, már akkor, amikor ez még nagyon tagadott terület volt. A talpmasszázsról szóló könyvem még megboldogult lánykoromból valósi, amikor egy tanfolyamon is tanultam a reflexológiát, jó hasznát vettem. Talán a Reiki energia volt az első igazi tapasztalati élményem a láthatatlan, de létező dolgokról, azóta nem győzöm tapasztalni jelenlétüket. Mindig is érdekelt az asztrológia (jelenleg az ősi, védikus asztrológiát tanulmányozom), a számmisztikával való találkozásom első élménye azonban nem várt következményeket hozott. Íme egy példa arra, hogy egy negatív, stresszes élmény is lehet sorsszerű, végkifejletében pozitív.
Történt ugyanis, hogy kedvenc gyógynövényboltomban beszélgetve „betévedt” egy másik régi vásárló, ki mint kiderült, numerológiával foglalkozik. Valószínűleg fogta az illető hölgy a kíváncsiságom hullámait, és készségesen felajánlotta, hogy mondjam meg a születési dátumomat, majd ő itt és most megmondja a frankót. Én mit sem sejtve megadtam a kért adatokat, és ő hamarosan népes családom számait is bekebelezte. És tényleg megmondta a frankót. Ma már nem tudnám megmondani, hogy igaz volt-e vagy sem, amit elmondott, de a mai napig emlékszem a hatására: mint akit jól nyakonöntöttek egy vödörnyi jeges vízzel… Nem telt bele egy nap, mikor felhívott asztrológus barátnőnk, és elmondta: hallotta, hogy sikerült összetalálkoznom az általa is jól ismert XY-nal. Nos, mondta, ha engem tényleg érdekel a számmisztika, akkor menjek el, és tanuljam meg, jobban járok. Így is lett.

 Először becsatlakoztam az Éden Gyógyközpont és Oktatási Központ akkreditált képzésének numerológiai napjaiba, majd egy tanrendcsere miatt „sikerült” lecsúsznom a többiektől, így elmentem a tanárom következő tanfolyamára. Eközben olyan mértékig megszerettem ezt a módszert, hogy végül beiratkoztam a kétéves önismereti tanácsadói képzésre, amelyen már hivatalosan, vizsgákkal, szakdolgozattal megspékelve oklevelet is szereztem. Jót nevettünk tanárommal, amikor az anyag egyes részeit már harmadszorra hallgattam végig emiatt a kalandos kezdés miatt. De mindig nyújtott valami újat.
Az ő tanácsára – meg a saját tapasztalataim hatására – tanultam meg a Bach-virág terápiát is, mintegy csodálatos kiegészítőjét az önismereti munkának. Annak a hölgynek ott, a gyógynövényboltban pedig csak hálás lehetek: tán sosem lett volna belőlem numerológus, ha vele nem találkozom, és örök tanulság marad számomra, ahogy bemutatta nekem, hogyan nem szabad az emberek lelkéhez nyúlni.

Önismereti tanácsadás
a számmisztika tükrében

Az önismereti tanácsadásnál a számmisztikát, a kronobiológiát, s egy kis asztrológiát hívok segítségül. Először erről olvashatsz, a két terület azonban – az önismeret és a virágterápia – jelentősen összefügg, hiszen ahhoz, hogy megtaláljuk annak az okát, hogy miért van minden bajunk ezzel a világgal, netán már addig is eljutottunk, hogy fizikai szintű problémákkal is küszködünk, az első lépcsőfok lehet az önismeret.

Annak felismerése, hogy milyenek vagyunk valójában, milyen lehetőségeket hoztunk erre a világra, miben vagyunk jók, mik a gyenge pontjaink, és hogyan tudjuk pozitívan használni a kapott képességeket. Mi a sorsfeladatunk, amely természetesen nem egy, a szó legszorosabb értelmében, hanem az a mód, ahogyan meg kell közelítenünk a feladatot. Vezetésre teremtettem vagy éppen beosztotti munkára? Gyakorlatias, praktikus szemléletmód jellemző rám, vagy inkább művészi beállítottságú vagyok. Ezek nagyon egyszerű példák ugyan, de rávilágítanak a lényegre. Nagyon sok ember teljesen más területen próbál boldogulni, mint ami őt boldoggá tenné. Már ez ok az aggodalomra, hiszen ha túl sokáig próbálunk széllel szemben menetelni, elfogy az energiánk, és kicserepesedik a bőrünk. Tehát: energiahiány és betegség lehet a vége. Persze nem mindenki egyenlő adag energiával rendelkezik, van, aki sokkal tovább bírja a nem rá szabott életet, munkát, de van, aki igen rövid idő alatt belebetegszik. Erre is lehet következtetni az önismereti módszerekből. Ha jól tudunk sáfárkodni a hozott képességeinkkel, és mi is hozzátesszük a magunkét: az energiáink negatív hatásait visszaszorítjuk, a pozitívakat meg szorgosan gyakoroljuk, akkor szinte automatikusan valósítjuk meg a sorsfeladatunkat, hiszen a lehetőségek ilyenkor az ölünkbe potyognak, csak észre kell venni.

A személyiségelemzésen kívül választ kaphatunk az időnumerológia segítségével arra is, hogy milyen időszakban mire kell inkább az energiánkat fordítani, mert ahhoz kapunk plusz energiát. Megérthetjük párunkat, gyerekünket, anyánkat… Összeférhetőségünk gyenge és erős pontjait. A tervezésben is segít, mert nem mindegy, hogy milyen időszakunkban kezdünk egy házépítésbe (persze a valutaárfolyam sem utolsó szempont…), vagy mikor akarunk megszabadulni egy nagyon nem kívánatos kapcsolatból. Miért ilyen a gyerekem? Hány szülő teszik fel ezt a kérdést, és hányszor, amíg a gyerek felnő? Magam is gyűjtöttem némi tapasztalatot a gyereknevelés terén – fiatalon mint óvónő, majd saját gyerekeim által –, de legkisebb lányomat igazán akkor értettem meg, amikor mélyebben beleástam magam a numerológiába, a karakterelemzésbe. Akkor esett le a tantusz, miért annyira más ő, mint én, és hol vagyunk mégis hasonlóak? A gyerekneveléshez nagyon komoly segítséget tud nyújtani a karakter ismerete, szülőnek, gyerekekkel foglalkozóknak egyaránt.

Egy ma megszületett babáról meg lehet mondani, hogy milyen bánásmód való neki: például az egyik baba a szigorúan betartott napirendhez ragaszkodik, a másik meg pont ellenkezőleg. Az egyik a védett, biztonságos, ismerős közegben érzi jól magát, a másik akkor, ha mindig történik valami új dolog körülötte, és így tovább. Ezért van, hogy egy családon belül is sokszor olyan eltérőek a gyerekek, mert más energiákkal születtek. Persze a környezet is nagyon sokat számít, és előhozhatja a személyiség pozitív, rosszabb esetben a negatív oldalait. Mindenkiben van ez is, az is, de nem mindegy, hogy melyiket működtetjük gyakrabban. A tudatos gyerekneveléshez a személyiségelemzés mint egy iránytű, rámutathat a legfontosabb irányokra. És még egy nagyon fontos dolog: fogadjuk el magunkat, másokat, s a körülöttünk lévő világot olyannak, amilyen. Egy dolgot tehetünk: kizárólag a saját hozzáállásunkon tudunk változtatni, azon, hogy milyen érzelmekkel éljük meg a dolgokat. Semmi nem csak rossz vagy jó, szép vagy csúnya. (Gyönyörű, kívánatos nő megy az utcán. Ezt is hogy unhatja valaki… :-)  Szakállas vicc, de tanulságos!) Mindennek van másik oldala, és amikor egy eseményt rosszul élünk meg, dühvel, elkeseredéssel, többet ártunk magunknak, mint gondolnánk! Apropó: gondolatok. És ami körül a gondolataink járnak, azt behozzuk az életünkbe. Erről szól a vonzás törvénye, s az a bizonyos nagysikerű könyv, a Titok is. De nem csak az anyagi javakat, a jó párkapcsolatot lehet bevonzani, hanem a negatív dolgok tömkelegét. „Nekem semmi jó nem történik az életemben!” – hát nem is, mert amíg ilyeténképpen búslakodik szegény, lehajtott fejjel, addig a JÓ-ban majd felbotlik, csak nem veszi észre. Rosszabb esetben a JÓ megijed ennyi szomorúság láttán, és elkerüli őt nagy ívben. A baj csak az, hogy néha nem tudunk megszabadulni azoktól a gondolatoktól, amivel bizony bevonzzuk a nem kívánatos dolgokat az életünkbe.

És itt vezetném át a „körbenjáró” gondolatmenetet a Bach-virágterápiára, amely erre a problémára több megoldást is nyújt. Van eszencia kimondottan a gondolati „körhintára”, de amikor állandóan azon jár az ember agya, hogy jaj, csak nehogy valami baja essék a gyereknek, mert már 2 perce itthon kéne lennie, az már más eszenciával kezelendő. A félelmek is többfélék lehetnek, a konkrét félelemtől: pl. a nagytestű kutyáktól kezdve a pánikszerű félelmeken át a sejtelmes, „nem is tudom, hogy mitől, de állandóan van bennem egy szorongó félelem” című érzésig.

De nézzük, mi is az a Bach-virágterápia? – rövidebben (valamivel…)


Amikor úgy érezzük, hogy valami nincs rendben az életünkben, felborult a belső egyensúlyunk, nem vagyunk harmóniában, akkor a test, lélek és szellem között bomlott meg a harmónia. Ennek visszaállítására létezik egy szelíd gyógymód, a Bach-virágterápia, amely nagyon egyszerű és természetes módon, és teljesen mellékhatás-mentesen, bizonyos magas rezgésszintű növények alkalmazásán keresztül fejti ki hatását. Az eszenciákat – melyek sokkal inkább a beteg személyiségét, mint fizikai állapotát gyógyítják – Dr. Edward Bach angol orvos fedezte fel az 1930-as években.

Az eszenciák – melyek mezők virágai és a vadon fái – nem mások, mint a természetben jelenlevő, Isten által adományozott gyógyító erők. Az emberiség történetében mindenkor jelentős szerepük volt a gyógynövényeknek. Egészen a legutóbbi időkig a gyógyszerészeti készítmények alapjául természetes hatóanyagok szolgáltak. A Bach-eszenciák azonban nem a növények fizikai alkotórészeiből táplálkoznak, hanem a virágokban lakozó energiát tartalmazzák. Úgy is mondhatnánk, hogy a hagyományos gyógyítás a fizikai tüneteket fizikai anyagokkal kezeli, a Bach-virágok a nem látható okokat a láthatatlan energiával gyógyítják. Nem az a fontos, hogy a betegnek milyen fizikális tünetei vannak – lehet az asztma vagy ízületi probléma – hanem az, hogy ezek megszüntetése érdekében megtaláljuk a betegséget létrehozó elsődleges okot, amely a személy pszichés egyensúlyának megbomlásában rejlik. A Bach-virágeszenciák 38 féle állapotot azonosítanak, ezek bármelyike képes arra, hogy egészségkárosodást hozzon létre a pszichén belül. A Bach-virágeszenciák a lélek rezgéseit emelik, ezáltal gyógyítják azt, mely kihat a fizikai test gyógyulására is.

A BACH-VIRÁGTERÁPIA KIVÁLÓAN ALKALMAZHATÓ AZ ALÁBBI TERÜLETEKEN:

  • lelki nehézségek: bizonytalanság, önbizalomhiány, félelmek, magányosság, szomorúság, türelmetlenség stb., nagyon hatékony pánikbetegség és szorongásos problémáknál;
  • stresszhelyzetek, életkrízisek: párkapcsolati problémák, iskolai, tanulási nehézségek, munkahelyi problémák, életkorral kapcsolatos krízisek stb.; Segít a terápia, amikor vizsgára készülünk, de erőt ad, amikor életünk nagy változásai előtt állunk: költözés, új munkahely, házasságkötés; hirtelen trauma, baleset, műtét, közeli hozzátartozó elvesztése esetén is segít;
  • pszichoszomatikus betegségek: asztma, álmatlanság, szexuális zavarok, emésztőszervi panaszok, bőrbetegségek, magas vérnyomás stb.
  • gyerekeknek: szorongásos tünetek (bepisilés, körömrágás, stb.), félelmek, tanulási nehézségek, beilleszkedési zavarok, magatartási problémák, stb.

A Bach-virágterápia segítségével önismeretünk mélyül, és rálelhetünk azokra az alapvető tévedésekre, hibákra, amelyet elkövetünk, felismeréshez segít, hogy hol rontjuk el a dolgainkat. De ha idáig eljutottunk, az eszenciák abban is segítenek, hogy testünk megerősödjön, szellemünk megnyugodjon, látókörünk táguljon. A személyiség egészének békéjét és harmóniáját segít megteremteni ez a csodálatos gyógymód.

KIEMELNÉM EGY KÜLÖNLEGESEN CSODÁLATOS HATÁSÁT A BACH-VIRÁGTERÁPIÁNAK: a kismama várandósságának kilenc hónapja alatt szedve az eszenciának olyan hatása van, hogy a kellemetlenségeket a minimálisra csökkenti (terhességi szorongás, hányinger, görcsök). Hatékony minden terhességi és szülési komplikáció megelőzésében, ezt egy kontrollcsoportos, kétéves megfigyelés is alátámasztja. Sőt, azt is megfigyelték, hogy nemcsak a kismama, de még a környezete is sokkal kiegyensúlyozottabb, derűsebb volt, ahol a mama szedte az eszenciát. Meg kell jegyezni, hogy a cseppek olyannyira mellékhatás-mentesek, hogy az újszülött babának is adható a születési trauma oldására.

A testi, fizikai tünetek, vagy akár egy betegség mindig egy figyelmeztetés, hogy nagyobb hibát ne kövessünk el. Amikor nem „jó” úton járunk, nem úgy éljük az életünket, ahogy kellene, akkor kapjuk ezt a figyelmeztetést. Minden ember egy egyéni tervvel születik, amelyet „Isteni” tervnek is nevezhetünk. Minden ember más és más, de mindenkinek megvan a helye és szerepe az életben. Ha megismerjük lehetőségeinket, akkor könnyebben tudjuk teljesíteni a tervet is. De ehhez önismeretre van szükség. A legnehezebb magunkat megismerni, és a legnehezebb felismerni a bennünk lévő értékeket és azokat a hibákat, amelyeket felismerve dolgozhatunk a kijavításán. Ehhez komoly segítséget tud nyújtani az önismereti tanácsadás, amely a numerológiára alapozva, a kronobiológia és az asztrológia segítségével a születési dátum alapján segít felismerni valódi személyiségünket, lehetőségeinket, és választ adhat a felmerült problémák okaira, s utat mutathat a megoldás felé.

A BACH-VIRÁGTERÁPIA ÉS ÖNISMERETI TANÁCSADÁS MENETE: Egy kellemes, barátságos beszélgetés keretében megkeressük a problémák okát, majd a személyre szabottan elkészített virágeszenciát kb. 5 héten keresztül kell szedni, amikor a változások figyelembevételével haladhatunk tovább a terápiával. A tanácsadó abban segít, hogy a hozzá forduló a saját belső erőit aktivizálva a cseppek segítségével saját maga erejével tudjon megküzdeni a problémákkal, amelyeket közben megért. S amit már értünk – megértjük, mire is akar tanítani bennünket – arra már nincs többet szükségünk, túlléphetünk rajta. Hát akkor RAJTA! Ígérem, nem fog fájni… 


GYÓGYÍTÁS – VIRÁGOKKAL

hosszabban (valamivel…), és kicsit másképpen

A betegség jelenléte a személyiség és a lélek közötti konfliktusra utal. Fel kell ismernünk, hogy az embernek két része van: egy lelki és egy fizikai, és hogy e kettő közül a fizikai felbecsülhetetlenül kisebb jelentőséggel bír.” – az elgondolkodtató idézet Dr. Edward Bach angol orvostól származik, aki felismerte azt, hogy a test, lélek és szellem egysége elválaszthatatlan egymástól.
Az ember akkor van harmóniában, amikor e hármas egység tényleg „egység”, amit gondolunk, azt érezzük, és amint érezzük, úgy is tesszük. Amikor valaki azt mondja: ami a szívemen, az a számon, lehet, hogy így jár: „mondj igazat és betörik a fejed…” No de félre a tréfával, egy biztos, hogy többet ártunk magunknak, ha állandóan befogjuk a szánkat, majd szétrobbanunk, de inkább mosolygunk, csak hogy béke legyen. És elnyomjuk érzéseinket, csak gondolatban mondjuk, amit hangosan is szeretnénk. De gondolatban aztán mindent!
Igenám, csakhogy ami a fejünkben megfogalmazódik, az már megmérgezi szellemünket, az már negatív érzelmeket kelt, de persze fizikailag legfeljebb az ajtófélfába rúgunk bele, nem pedig imádott főnökünkbe. Ezek az elnyomott, de jól felstrenkolt negatív indulatok azonban kikívánkoznak a fizikai világba is, hiszen a harmónia törvénye alapján ami szellemi és lelki szinten is működik, az nem tűnhet el a fizikai világban nyomtalanul: az energia sem vész el, csak átalakul… Ezen esetben testi kínokká, fájdalmakká, betegséggé. Bach doktor sokszor felemlegetett mondása is erről szól: magatoktól szenvedtek.

Dr. Edward Bach szerint minden testi betegségnek lelki oka van, és ha azzal foglalkozunk, hogy a beteg hogyan éli meg betegségét, ezt kezeljük, a fizikai probléma is megszűnik. Nem harcolni kell a betegséggel, hanem meg kell érteni az üzenetét, hogy mire is figyelmeztet minket. Ha megértettük, akkor túl tudunk lépni rajta.
A betegség mindig arra figyelmeztet minket, hogy nem az utunkat járjuk. Nem azt az életet éljük, ami nekünk lett kitalálva. Hogy ezt mi módon tesszük, erre számtalan variáció létezik, például a gyerek szülei meg nem valósított álmát kell, hogy megvalósítsa. „Én nem tudtam tanulni, mert szegények voltunk, de neked, fiam mindent megadunk, csak tanulj!” És a szerencsétlen eljut talán az egyetemig is, jó esetben, miközben Isten-adta kézügyessége van mondjuk egy bútorasztalossághoz. Pozitív esetben: lehet, hogy végül építőmérnök lesz a gyerekből, és hobbyból bútort készít a tervezett házba. De ha jól körülnézünk a környezetünkben, biztos találunk példákat arra, hogy hány ember nem azt csinálja, amiben örömét leli. És nem csak a pénzkereső foglalkozásról beszélek.
Amikor egy jobb sorsra érdemes ember saját élete helyett a környezete életét éli, akár külső nyomásra, akár a túlzott odaadás miatt, ott is felborul valamiféle egyensúly.
Biztos, hogy nem azért születtünk a földre, hogy mások mondják meg, mit, hogyan csináljunk, de nem is azért, hogy mi mondjuk meg másoknak a frankót. Ezzel nem akarom elvitatni a vezető típusú emberektől, hogy jó pásztor módjára vezessék a rájuk bízott nyájat, hanem csak arra szeretnék utalni, hogy mindenki a maga szerepében, a saját képességeivel éljen, ne úgy, ahogy mások akarják. Aki szolgálatra született, az szolgáljon, de ne legyen lábtörlője senkinek. Aki vezetni született, az vezessen felelősséggel, de ne legyen despotikus diktátor, másokat kihasználva. Testi-lelki egészségünk múlik azon, hogy a nekünk való utat járjuk-e, és mindebből fakadóan a boldogságunk a tét az élet „játékában”.

A test, lélek és szellem megbomlott egyensúlyának a visszaállítására létezik egy szelíd gyógymód, a Bach-virágterápia, amely nagyon egyszerű és természetes módon, bizonyos magas rezgésszintű növények alkalmazásán keresztül fejti ki hatását.
Az eszenciákat – melyek sokkal inkább a beteg személyiségét, mint fizikai állapotát gyógyítják – Dr. Edward Bach angol orvos fedezte fel az 1930-as években. A hagyományos orvoslás és a homeopátia területén eltöltött évek során Bach doktor arra a felfedezésre jutott, hogy az emberek testi bajait nem a szokásos betegség típusokkal lehet leginkább jellemezni, hanem az ezeket kiváltó pszichológiai állapotokkal. Képes volt ezeket az állapotokat felismerni, és a nekik megfelelő eszenciákat azonosítani.

Az eszenciák – melyek mezők virágai és a vadon fái – nem mások, mint a természetben jelenlevő, Isten által adományozott gyógyító erők. „Van a növényeknek egy olyan csoportja, amelynek tagjai viszonylag magas, illetve az átlagembernél magasabb szinten állnak. E növények közül kell kiválasztanunk gyógyszereinket, mert ezek rendelkeznek az igazi, áldott gyógyerővel. Ezek a növények rezgéseink szintjét emelő erő birtokában vannak, így spirituális erőt kölcsönözhetnek nekünk, ami tisztítja és gyógyítja szellemünket és testünket.” Az emberiség történetében mindenkor jelentős szerepük volt a gyógynövényeknek.

Egészen a legutóbbi időkig a gyógyszerészeti készítmények alapjául természetes hatóanyagok szolgáltak. A Bach-eszenciák azonban nem a növények fizikai alkotórészeiből táplálkoznak, hanem a virágokban lakozó energiát tartalmazzák. Ezt a gyógyító energiát speciális eljárással vonják el a növényektől, és alkoholos oldatban tárolják. Az így nyert finom szubsztanciát használják a betegséget okozó láthatatlan szintek kezelésére. Úgy is mondhatnánk, hogy a hagyományos gyógyítás a fizikai tüneteket fizikai anyagokkal kezeli, a Bach-virágok a nem látható okokat a láthatatlan energiával gyógyítják.

Dr. Bach felfedezései a gyógyászatot forradalmasító nézőpontot képviselnek, melynek lényege: „A beteget gyógyítsd és ne a betegséget.” Nem az a fontos, hogy a betegnek milyen fizikális tünetei vannak – lehet az asztma vagy ízületi probléma –, hanem az, hogy ezek megszüntetése érdekében megtaláljuk a betegséget létrehozó elsődleges okot, amely a személy pszichés egyensúlyának megbomlásában rejlik. A fizikai betegségek ezerféle változatát ismerjük. Ezért dolgozik a homeopátia is tízezres nagyságrendű szerrel, ahol a homeopátiás orvosnak a fizikai betegségek hatalmas útvesztőjében lavírozva kell a megfelelő szerre rátalálni. Ez roppant bonyolult, és feltétlenül orvosi tudást igénylő feladat. A fizikai betegségeket kiváltó lelki okok ugyanakkor lényegesen kevesebben vannak.

A Bach-virágeszenciák 38 féle állapotot azonosítanak, ezek bármelyike képes arra, hogy egészségkárosodást hozzon létre a pszichén belül. A Bach-virágeszenciák a lélek rezgéseit emelik, ezáltal gyógyítják azt, mely kihat a fizikai test gyógyulására is. 
S ha valamiért szomorú lennél vagy elkeseredett, csak gondolj arra, hogy a rossz is elmúlik egyszer!
 

Ismerd meg önmagad, és gyógyulj!

Köszönöm a figyelmedet!

Telefon:
06-20-412-6353

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez