Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.06.21. péntek
Alajos, Leila, Alojzia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29187295
   « Vissza

Választási események

 « Cikkek és hírek 
2024. május 23.
 

 

    A XVI. kerületben a Fidesz-KDNP a leg­beágyazottabb párt, ami nem is csoda, hiszen 2006 óta vezetik a kerületet. A jelölti ajánlások gyűjtése április 20-án kezdődhetett: aznap délre összegyűjtötték és le is adták valamennyi szükséges ajánlást. A DK és az MSZP vezette balos koalíció jelöltjei ennél sokkal lassabbak voltak, a Mi Hazánk, és a Civil 16 támogatásával induló XVI. kerületi Közösségi Egyesület jelöltjei a határidő vége felé tudták összeszedni az induláshoz szükséges ajánlásokat.
   A kampány közterületen látható jelei hasonló sorrendiséget mutatnak. Kovács Péter polgármester plakáttengere látható a főutak mentén, megspékelve némi Csizmaziával, aki a balosok polgármesterjelöltje. A többiek egyelőre sehol. Az egyéni körzetek jelöltjeinek plakátolásában is a Fidesz vezet toronymagasan, elszórva látni plakátokon néhány balos egyéni jelöltet, egyébként semmi. Ez az intenzitás várhatóan az erősorrendet is meghatározza majd.
   A négy jelölő szervezet mindegyike állított jelöltet mind a 12 körzetben, rajtuk kívül három körzetben trollkodik egy-egy Szolidaritás-jelölt, aminek semmi értelme, hiszen egyéniben nem győzhetnek, listát meg nem állíthatnak, így a rájuk adott szavazatok elvesznek.
   A többi indulónál a körzetben vesztes jelöltek szavazatai a kompenzációs listán eredményezhetnek mandátumot, így érdemes azt megnézni, kik állnak a lista első helyein. A Fidesz listáját Zánkai Péterné vezeti, második Kovács Péter, mindketten egyéni körzetben is jelöltek. A DK-MSZP-Momentum-LMP-Párbeszéd listáját Csizmazia Ferenc és Nemes Gábor vezeti, egyikük sem indul jelöltként egyéni körzetben, így az egyéni körzetben a szavazatokért megharcoló vesztes jelöltjeik izzadmányán csusszanhatnak be a képviselő-testületbe (ami meglehetősen példátlan és nagyon visszatetsző megoldás). A Mi Hazánk listavezetője Kovács Ambrus, egykori cinkotai postás, második Szabó Péter, az ismert faszobrász. Dr. Zsidró László polgármesterjelölt csak a harmadik helyet kapta. A XVI. kerületi Közösségi Egyesület listavezetője Ferenci Zoltán, második Bognár Zsolt, mindketten egyéni körzetben is indulnak jelöltként.

  Csömörön Fábri István polgármester a Csömöri Civil Egyesület jelöltje, kihívója Mátyás Sándor, a Köz(ös)ségünkért Egyesület színeiben. A nyolc egyéni körzet mindegyikében állít jelöltet a Csömöri Civil Egyesület, a Köz(ös)ségünkért Egyesület és a Demokratikus Koalíció, néhány körzetben pedig független jelöltek gazdagítják a választékot. Csömör az a település, amit hosszabb ideje a Csömöri Civil Egyesület vezet.

  Kistarcsán Juhász István polgármester indul a Fidesz-KDNP jelöltjeként, kívüle két polgármester-jelölt van, Dőringer Károly, az Együtt Lehet Változás (ELV) egyesület és Tóth László Gábor, a DK-Párbeszéd színeiben. Ugyanezen jelölő szervezetek indítottak jelölteket a nyolc egyéni körzetben, bár a DK-Párbeszédnek egy körzetben nem sikerült a jelöltállítás, valamint néhány körzetben vannak helyi független jelöltek is.

   Nagytarcsa jelenlegi polgármestere Gulyás Tamás tartósan távol van hivatalától, Barna Ervin alpolgármesterként helyettesíti, aki most függetlenként indul a polgármesterségért. Kiss Attila szintén polgármester-jelölt a Nagytarcsáért egyesület színeiben. A képviselő-jelöltek listáján 19 induló szerepel, ebből három tartozik a jelenlegi Barna Ervin-féle csapatba, de ő egyéni képviselőként nem indulhat. A Nagytarcsáért egyesület kilenc jelölttel szerepel a listán, az összes többi jelölt függetlenként méretteti meg magát. Érdekesség, hogy Nagytarcsán két polgármester-jelölt és három képviselő-jelölt nyilvántartásba vétele el lett utasítva.

   Kerepesen négy polgármester-jelölt indul. Gyuricza László az előző választáson Fidesz színekben győzött, most a Szeretni, Adni, Támogatni (SZ.A.T.) egyesület jelölésében indul csapatával. A Fidesz-KDNP jelöltjeként Farkas Domonkos indul a polgármesterségért, ő egyúttal az Összefogás Kerepesért egyesület jelöltje is. A DK-Párbeszéd pártszövetség Kincses Antalt indítja, míg Spriner Friedrich független jelöltként méretteti meg magát.

kepfile

Gyuricza László sk. készít óriásplakátot, miután elveszítette a Fidesz támogatásását


   A nyolc egyéni körzet mindegyikében állított jelöltet a SZ.A.T. egyesület, az Összefogás Kerepesért egyesület, a DK-Párbeszéd pártszövetség és a MARÉG (Magyarországi Régiókért egyesület). Egy körzetben tűnt fel az Alternatíva Párt jelöltje, illetve van néhány független jelölt, az egyik körzetben hárman is vannak, tehát bőven van kiből választani.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez