Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.07.25. csütörtök
Kristóf, Jakab, Zsaklin
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29383038
   « Vissza

Összefogás a HÉV biztonságáért

 « Cikkek és hírek 
2024. március 20.
 

kepfile

   – Egy Kistarcsán megtartott közbiztonsági egyeztető fórummal vágtunk neki annak a közös munkának, amelynek egyértelmű célja a HÉV-en történő bűncselekmények megszüntetése és az utasok biztonságérzetének megerősítése – számolt be Szász József alpolgármester arról a tanácskozásról, amelyet március 8-án tartottak a polgármesteri hivatalban.
  A HÉV biztonságával kapcsolatos problémák korántsem újkeletűek, a szándékosan Nőnapra időzített fórum szükségességét az elmúlt időszak panaszai, zaklatási ügyei csupán megsürgették és felerősítették. A MÁV-HÉV biztonsági vezetőjének megtartott beszámolója szerint jelenleg 80 kamera figyeli az állomásokat, a rögzített felvételek pedig 0-24 órában hozzáférhetőek a rendőrség számára, továbbá arra a lehetőségre is keresik a megoldást, amely a kocsik helyben rögzítésre alkalmas kamerákkal történő ellátását biztosítaná.
   Január és február hónapban összesen 1200 többletórát fordítottak a vonal biztonságosabbá tételére, a munkájukat végző vagyonőrök pedig közel 200 alkalommal intézkedtek.
  A rendőrség jelenlévő tisztviselői arról is beszámoltak, hogy a kapitányságok aktív együttműködést alakítottak ki egymás között, így fokozott és sűrűbb razziákra lehet számítani!
  A fórumon közösen megfogalmazott célok között szerepel a kocsik bekamerázásán túl egy vészjelző rendszer létrehozása, valamint az is, hogy az Örs vezér tere és Cinkota között is legyenek kalauzok, azaz ne lehessen Budapestről ellenőrzés nélkül kijutni az agglomerációba. Továbbá elhatározták a BKK és az illetékes minisztérium felkeresését is!
 Mindezeken felül szükségesnek tartották a közterület-felügyelők, a polgárőrök, valamint a HÉV-rendészek hatásköreinek bővítését. Továbbá javasolták, hogy a rendőrségen belül jöjjön létre egy, kifejezetten a közlekedési eszközökön elkövetett bűncselekményekkel foglalkozó osztály, valamint legyen kiemelt közfeladatot ellátó személy a kalauz, a jegyellenőr, a rendész és a sofőr, bántalmazásuk esetén pedig szigorúbb retorzió érvényesüljön.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez