Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.30. kedd
Katalin, Kitti, Kata
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28868659
   « Vissza

Női kardcsapat – amazonok a színházban

 « Cikkek és hírek 
2023. december 6.
 

A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör szervezésében világbajnokok látogattak november 7-én az Erzsébetligeti Színházba. A nyári milánói világbajnokságon aranyérmes női kardcsapatot telt ház fogadta a Kertvárosban.

kepfile

  Kétségtelenül a kardvívás az egyik legférfiasabb sportág, melyet azonban a 90-es évek végétől kezdve már a nők is előszeretettel űznek. Mi, magyarok, akik nem érdemtelenül kardnemzetnek tartjuk magunkat, női vívóink kezébe is hamar kardot adtunk. S bár ez a szakág már nem a világhírű Santelli-iskola padjaiból nőtt ki, a kiváló magyar vívóedzők reményt adtak arra, hogy a női kard is eljuthat majd egyszer a férfiak magasságába.

  Ez a pillanat pedig, úgy látszik, most jött el. A női kardválogatott ugyanis azt követően, hogy 2022-ben Kairóban a szakág történetében először világbajnok lett, idén a rendkívül fontos olimpiai kvalifikációs milánói világbajnokságon is felülhetett a világ trónjára.

   A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör november 7-én látta vendégül az Erzsébetligeti Színházban az immár kétszeres világbajnok Szűcs Lucát és Battai Sugár Katinkát, illetve a sérülése után hozzájuk csatlakozó magyar klasszist, a tokiói olimpia és a milánói világbajnokság hősét, Márton Annát. A lányok, akik – az újabb sérülése után lábadozó Annát kivéve – másnap hajnalban már Algírba utaztak, hogy a szezon első világkupáján világbajnokhoz méltó módon képviseljék a magyar színeket, a színházban töltött másfél óra alatt végig szóval tartották a Harmónia termet zsúfolásig megtöltő közönséget.

 Ezalatt a másfél óra alatt beszéltek többek között a pályafutásuk kezdeteiről, a kardvívás szépségeiről, a legnagyobb sikereikről és kudarcaikról, az olimpiákról, a világbajnoki győzelmekről, az Év Sportolója Díjátadó Gáláról, a súlyos és visszatérő sérülésről, az iskoláról és a tanulás fontosságáról, a közösségi média erejéről, valamint a szőlőtermelésről is. Ez utóbbi téma a csapat doyenjének, Márton Annának a hobbija, aki nem titkoltan szentbékállai birtokán szokott a nagy versenyek után feltöltődni.

   A kardvívás egy rendkívül temperamentumos sportág, amit a lányok november 7-én is bizonyítottak, mert a velük töltött másfél óra villámgyorsan elrepült. S bár korunk amazonjainak nagyon is igyekezniük kellett, hisz a repülőjük már hajnalban Afrikába indult, azért a rendezvény végén még ahhoz is volt türelmük, hogy a közönség érdeklődését autogramokkal és közös fotókkal honorálják.

Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez