Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.07.27. szombat
Olga, Liliána
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29397165
   « Vissza

Hogyan lehet bekerülni az idősotthonba?

 « Cikkek és hírek 
2023. augusztus 25.
 

kepfile

Jövő év végére készül el az épülő idősotthon a Csobaj utcában


    Az 50 férőhelyes, épülő idősek otthona az XVI. kerületi Önkormányzat intézménye lesz, az önkormányzat fogja működtetni, fenntartani – tájékoztatta lapunkat Müller Kinga, a Szociális és Szociális Intézményi Iroda vezetője. Az intézmény parkos környezetben nyújt majd teljes körű ellátást az idősek számára, mely magába foglalja a saját fürdőszobával, esetenként konyhával rendelkező lakrész használata mellett az étkezést, a személyre szabott egészségügyi gondozást és ellátást, lelki és mentális segítséget, szabadidős programok biztosítását, ruházat tisztítását és javítását, takarítást, és bármely olyan segítségnyújtást, amit a kerület idősei most is megkapnak az Önkormányzattól.
   Jelentkezés, bekerülés: Az idősek otthonába jelentkezni majd akkor lehet, ha az felépült, és már rendelkezik a szükséges engedélyekkel, bejegyezték a nyilvántartásba. Ez a folyamat várhatóan 2024 év végére befejeződik.
   A jelentkezés feltételeit majd a Képviselő-testület határozza meg, de az biztos, hogy XVI. kerületi öregségi nyugdíjasok jelentkezését várjuk majd, a jelentkezési lap kitöltésével. Amennyiben van valakinek hozzátartozója, akivel egyébként is tartja a kapcsolatot, akkor a jelentkezés folyamatába érdemes őt bevonni, mert már a jelentkezési lapon meg kell adni az értesítendő hozzátartozó elérhetőségét, a nagykorú gyermekek adatait.
    A jelentkezéskor mindenki tájékoztatást kap a beköltözés várható időpontjáról, a várható térítési díj és belépési hozzájárulás összegéről, a házirend fontosabb pontjairól, és arról, hogy mit is tartalmaz a szolgáltatás, amit igénybe kíván venni.
    A jelentkezést követően mindenkit felkeres előgondozás céljából az idősek otthona vezetője vagy munkatársa, melynek során felméri a gondozási szükségletet (miben és mennyi segítséget igényel a jelentkező), jövedelemvizsgálatot végez, és ismételten tájékoztatást ad a várható térítési díjról, szabályokról, beköltözés várható időpontjáról.
    A felvételről a Polgármester határozata dönt, a felvételkor pedig a beköltöző nyugdíjas újabb tájékoztatást kap az ellátás tartalmáról és feltételeiről; vezetett nyilvántartásokról; a kapcsolattartás, a látogatás, a távozás és a visszatérés rendjéről; panaszjoguk gyakorlásának módjáról; jogviszony megszűnésének eseteiről; házirendről; a térítési díjról; a jogosult jogait képviselő szervezetekről. Ugyanekkor az igénylő és hozzátartozója nyilatkozik a tájékoztatásban foglaltak tudomásulvételéről, tiszteletben tartásáról; köteles adatokat szolgáltatni; nyilatkozni, hogy az adataiban beállott változásokat haladéktalanul közli.
    A többszöri tájékoztatás oka az, hogy az újonnan épülő otthon esetében ugyan közel lesznek ezek időben egymáshoz, de a később beköltözők esetében hosszabb idő eltelhet a jelentkezés és a tényleges beköltözés között.

   – Amikor már pontosan kiszámítható, hogy mikortól tudjuk fogadni a jelentkezéseket, arról tájékoztatást nyújtunk a kerületi sajtón keresztül, az Önkormányzat weboldalán és az egészségügyi és szociális intézményekbe kihelyezett plakátokon keresztül – mondta az irodavezető. – Továbbá aki regisztrál rá a Polgármesteri Hivatal Szociális és Szociális Intézményi irodáján, azt külön értesítjük majd a jelentkezés lehetőségéről.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez