Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774687
   « Vissza

A Magyar Kultúra lovagja

 « Cikkek és hírek 
2023. február 8.
 

kepfile

Kovács Péter polgármester az általa vezetett település életminőségének fejlesztésében elért eredmények miatt lett a Magyar Kultúra lovagja

   A kitüntetés előzményeihez tartozik, hogy 2022-ben a Kultúra Lovagrendjéhez 175 kitüntetési javaslat érkezett. Az alapító lovagok, majd a Kultúra Lovagrendje 4 földrész 15 országból felkért 379 tagja – mint az Alapítvány Tanácsadó Testülete – a lovagias tetteket értékelte, amely alapján a Falvak Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriuma 2022. november 30-án meghozta döntését – az elismeréseket 2023. január 21-én adták át a Stefánia Palotában. A javasolt személyekből 35-en kaptak elismerést.
  Kovács Péter méltatásában a következő lovagias tettek szerepeltek. A negyedik ciklusát töltő polgármester nagy hangsúlyt fektet a főváros XVI. kerület kulturális és sport életére, és a civil szervezetekkel való kiváló kapcsolatra. Nagy szerepe van abban, hogy Erzsébetligetben megújulhatott a színház. Fő támogatója a kerület helytörténeti füzeteinek, a Kertvárosi Fúvószenekar és a Cinkotai Tájház működésének.
  A Wass Albert emléktábla, a Mindszenty József bíboros szobra, valamint további emléktáblák és szobrok állításának támogatója. Évente felújít iskolát, óvodát és orvosi rendelőt – teszi ezt annak ellenére, hogy a fenntartás már nem az önkormányzat feladata.
  Figyelemmel kíséri a kiállításokat és koncerteket, ha teheti, maga nyitja meg a tárlatokat. Sportbarát szemléletű vezető, ezért az önkormányzat előtt elterülő parkból sportrekreációs és szabadidő parkot, a Kertvárosi Olimpikonok Emlékparkját hozták létre vezetésével. A Kertvárosi Olimpiatörténeti Fasor névre szóló 34 fája az elhunyt XVI. kerületi olimpikonokra emlékeztet.
   Nélküle nem jöhetett volna létre az a mellszobor sem, amely a Kultúra Lovagrendje közreműködésével a 2022-ben elhunyt lovagtárs, Molnár V. József néprajzos, néplélek-kutató, grafikusművész, ’56-os szabadságharcosnak állít emléket. Irányításával létrejött a Tóth Ilonka Emlékház – a szülőház összedőlés közeli állapotba jutott, amelyet sikerült az Önkormányzatnak megvásárolni, majd felújítani és korhű berendezési tárgyakkal megtölteni, és mellé épült még egy oktatási központ is.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez