Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656336
   « Vissza

Magyarország első karatés Európa-bajnoka

 « Cikkek és hírek 
2022. június 9.
 

kepfile

A XVI. kerületi, születése óta Rákosszentmihályon élő György Dániel lett Magyarország első karatés Európa-bajnoka

   Kezdjük a legfontosabbal: Magyarország első WKF Karate Európa-bajnoka egy kertvárosi sportoló lett. A születése óta Rákosszentmihályon élő György Dániel a törökországi Gazientep-ben nyerte meg a 84 kg-os súlycsoportot.
   – Előzetesen nem is tudtam, hogy Magyarországnak még nem volt Európa-bajnoka – mondta a 25 esztendős Európa-bajnok. – Egy hosszú és kellemetlen sérülés után, csak idén januárban kezdtem el újra edzeni. A kvalifikációs versenyeken is főleg a versenyrutin visszaszerzése miatt indultam el. Aztán úgy alakult, hogy mindkét versenyt sikerült megnyernem, így bekerültem az Eb-csapatba. Nem számítottam esélyesnek, sem a súlycsoportomban, sem pedig a magyar csapatban. Én sem gondoltam volna, hogy ilyen jól alakul majd a verseny. Megpróbáltam a lehető legtöbbet kihozni magamból, és végül nagyon örültem, hogy ebből egy aranyérem lett.
   Dani a 84 kg-os súlycsoportban versenyzett. A kategóriájában nagyon nagy nevek voltak, néhányukkal meg is kellett mérkőznie. Az első két fordulóban egy román és egy grúz ellenfelet győzött le, majd jött a vébéezüstérmes ukrán, akit nagy taktikai csatában 1-0-ra vert. A negyeddöntőben egy újabb nagy hal következett, egy többszörös világversenyérmes olasz versenyző, de őt is legyőzte. Mint ahogyan az elődöntőben a belgák fiatal tehetségét is, így már csak a döntőben kellett jobbnak bizonyulnia horvát ellenfelénél.
   – Nagyon jó volt hallani, hogy mennyire buzdítanak a többiek. Mindenki átérezte, hogy egy ilyen sérülés után mit jelent számomra egy ilyen siker.
   Dani a döntőben is pontos, magabiztos és nyugodt volt, ennek köszönhetően az aranycsatát 3-2-re nyerte. Ezzel pedig sporttörténelmet írt, mert korábban még egyetlen magyar karatésnak sem sikerült Európa-bajnoki címet szereznie.

  György Dániel sportpályafutása is a XVI. kerületben kezdődött. Négy évesen kezdett karatézni a Herman Ottó Általános Iskola tornatermében Buda sensei irányításával. Az edzéseket pedig a Herman diákjaként sem hagyta abba. Igaz, akkor már Sajó Zoltán volt az edzője, és nem a Herman tornatermében, hanem a Sasvár utcai volt sporttelep kistermében edzettek. Ahol később megalakult az élsportra fókuszáló Fighter Karate SE, mely munkába természetesen Dani is bekapcsolódott.

  Időközben befejezte az általános iskolát, és a Szerb Antal Gimnázium diákja lett. Majd leérettségizett, és a Testnevelési Egyetemen elvégezte a sportszervezői szakot. Közben pedig folyamatosan sportolt. Voltak jó eredményei is: junior és U21-es Európa-bajnokságon is nyert már egy-egy bronzérmet, de az igazán nagy felnőtt siker sokáig váratott magára.
   – Kétszer voltam sérült: egyszer 2017-ben a keresztszalagommal műtöttek, tavaly pedig a térdemmel. Nagyon sokat kellett kihagynom, többek között a tavalyi olimpiai kvalifikációs versenyről is lemaradtam. Most ez a siker kárpótolt valamelyest. És, remélem, további lendületet is ad majd a folytatáshoz, mert a jövő évi budapesti világbajnokságig mindenképpen folytatni szeretném a versenyzést.
   Mi pedig csak mellékesen jegyeznénk meg, hogy eddig Magyarországnak még világbajnok karatésa sem volt. De erről persze nem szóltunk Daninak!
                                                                                                                                                Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez