Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662262
   « Vissza

Tájékoztató a programokról

 « Cikkek és hírek 
2022. május 11.
 

CIVIL16 egyesület

   A CIVIL16 Egyesület a Budapest XVI. kerületében élő civilek független szervezete, amely négy éve alakult. A tagok egy része már azt megelőzően is szervezett különféle közösségi programokat, majd úgy döntöttek, hogy ez összefogva, szervezetten még hatékonyabb lehet. Így jött létre tehát a CIVIL16 egyesület, amely érdekes programjaira várja a kerület érdeklődő lakosságát – Schaffer Viktor elnökkel és Daróczi Zoltán főszervezővel beszélgettünk.

kepfile

Daróczi Zoltán és Schaffer Viktor 

Tudományos kávéház indul

   A Civil 16 Egyesület szervezésében és a Térfigyelő tudományos ismeretterjesztő oldal szakmai támogatásával havi rendszerességgel elindul a Tudományos kávéház programsorozat. A tudományos kávéház mozgalma az Egyesült Királyságban a „Cafe Scientifique”-ből nőtt ki. Az első Cafe Scientifique 1998-ban nyílt meg Leeds-ben, rendszeresen ütemezett eseményként, ahol minden érdeklődő részt vehet a tudomány és technológia legfrissebb híreivel szolgáló fórumokon. Hagyományosan a kocsmákban és éttermekben tartják.
  A Tudományos Kávéház rövid előadással indul, amelyet egy kis szünet követ a poharak újratöltésére, majd nyílt beszélgetés és vita következik. Formailag is nagyon más, mint egy szokásos előadás, amikor egy előadó áll egy pódiumon, a nézők pedig hallgatva figyelik. Az előadó és a közönség között folyamatos a párbeszéd, kérdés esetén az előadó megszakítja az előadást és megvitatják a felmerült problémát, így az egész program oldott, vidám és barátságos légkörben zajlik.
   A találkozók minden hónap utolsó előtti csütörtökén kerülnek megrendezésre 17 órai kezdettel a Legenda Sörfőzde Centerben (1163 Budapest, Kövirózsa utca 8/c.). Az első találkozó 2022. május 19-én, csütörtökön lesz, melynek témája: Egyedül vagyunk a világegyetemben?
 Amennyiben ötlete, kérdése van, nyugodtan keresse Dévai Miklós programvezetőt az alábbi elérhetőségeken: mobil: +36-30-552-6221, vezetékes: +36-1-705-7234, e-mail: miklosdevai56@gmail.com

CIVIL16 NYUGDÍJAS KLUB

  Nagyon népszerű az egyesület nyugdíjas klubja, amely minden hónap utolsó csütörtökén 16 órai kezdettel tartja összejövetelét a Legenda Sörfőzde Centerben (Bp. 16. ker. Kövirózsa u. 8/c., a Lándzsa lakótelep mögött). A programban zene, tánc és színpadi produkciók szerepelnek. Várják ezúton is olyanok jelentkezését, akik közönség előtt bemutatnák tudásukat ének, hangszer, vers, viccmondás, mutatványok kategóriákban. Amatőrök és profik jelentkezését is várják. A klub műsorszervezője Panni, klubvezetője pedig Marcsi. A tombolajegy 200 Ft, a belépő alkalmanként 500 Ft, de klubtagsági is váltható 2000 Ft-ért bármikor. Jelentkezés a nyugdíjas találkozók alkalmával, illetve a CIVIL16 Egyesület irodájában előzetes egyeztetést követően. Részletek, információ: Daróczi Zoltánnál a 06-70-326-0177-es telefonszámon.
   A CIVIL16 idén Hajdúnánásra, Bogácsra és Berekfürdőre tervez kirándulást.

Közösségi szolgálat diákoknak

  Jelenleg aki érettségizni akar, annak igazolnia kell, hogy elvégzett 50 óra közösségi szolgálatot. Ez a szolgálat részben vagy egészben elvégezhető a CIVIL16 egyesületnél is, mégpedig a tevékenységi körükbe tartozó feladatokkal: részvétel a szemétszedő illetve a környezetvédelmi akciókban, növényzet rendezése, idősek-rászorulók segítése, illetve közreműködés az adományozási akciókban. Jelentkezni lehet iskolán keresztül vagy közvetlenül az egyesület illetékes tagjánál, Eleonóránál, tel: +36-20-530-3661, e-mail: borsfay.maria.eleonora@gmail.com

Az egyesület támogatója a 2022. január-május időtartamban a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez