Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662644
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. június 9.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Idén június 21-től július 22-ig tartózkodik a Nap a Rák jegyében. A csillagászati nyár megkezdődik és kellemesnek ígérkezik, de azért néhány kellemetlen meglepetés érhet bennünket. Most, hogy végre a világjárvány lecsengőben van mifelénk, felszabadultabban élvezhetjük az életet. Persze a túlzásokba eséseknek mindig ára van, ezért érdemes megfontolni minden lényeges döntésünket.

   A Rák ember lelke akkor van igazán rendben, ha azt érzi, hogy szükség van rá. Ezért áll tulajdonképpen közel hozzá a gondoskodás. Ezt persze úgy lehet a legpozitívabban megélni, hogy a másik ember jól érezze magát benne. Tehát amit teszek, az teljesen az ő érdekeit tartsa szem előtt. Sokan abba a tévedésbe esnek, hogy úgy gondoskodnak, ahogy önmaguknak megfelel, néha oly módon, hogy a külvilág felé ezzel elismerést váltsanak ki. Olyan emberekről, akik felnőttek, így cselekvőképesek, már igazság szerint nem is gondoskodunk, csak megteszünk valamit helyettük. Ilyen esetben az van, hogy cserébe elvárunk valamit, és ha ez nem teljesül, akkor konfliktus helyzetbe kerülünk.
   A gondoskodás valójában egy elvárások nélküli cselekedet, melyben alárendelődünk egy gyengébb egyénnek, egy rászorulónak, legyen az kisgyerek vagy egy beteg ember. Sok honfitársunknál annyira erős a belső késztetés a gondoskodásra, hogy háziállatokat tart. Mielőtt az állatbarátok megköveznének, ki kell jelentenem, hogy semmi bajom nincs az állatokkal. Azt viszont el kell mondanom, hogy a lakásban tartott állat mindig a tulajdonos problémáit tükrözi. Nem célom minden háziállat jelzését leírni, mivel ez meghaladná a rovat terjedelmét.
  Csak érdekességképpen leírom két leggyakoribb háziállatunk szimbolikus jelentését. A macska a szeszélyes, öntörvényű nő, a kutya pedig a hűséges férfi analógiája. A Rák ember változékony, mint a Hold, gyakran kerül hangulatai befolyása alá. Ha érzelmileg motivált, akkor minden cselekedetének nő a hatékonysága. Könnyen megsértődik és sérelmein hosszú ideig rágódik. A feldolgozatlan negatív érzelmek kihatással lehetnek az emésztésére, főleg a gyomor területe érzékenyebb a többi emberénél. Sokszor meghátrál, visszavonul, kivárásra játszik, mert tudja, hogy eljön az ő ideje is. Passzivitása mögött megbújva tudja, hogy mit akar, de ez mások számára többnyire csak az utolsó pillanatban derül ki.
   A Rák uralkodó planétája a Hold, csillagászatilag a Föld egyetlen kísérője, Naprendszerünk egyik óriás holdja, nagyság szerint az ötödik. A 20. század második felében, pontosabban 1959-től az űrtechnika fejlődése következtében űrszondákkal kezdték kutatni a Hold felszínét. Nagy versengés volt az akkori USA és a Szovjetunió között ezen a téren is. Elsőre a szovjet Luna űrszondák szálltak le a Holdra, majd az USA az Apolló program keretében 1969. július 21-én a Rák jegy utolsó napján két űrhajós, Neil Armstrong és Edwin Aldrin kiléptek a Hold felszínére.
Máig összesen 12 amerikai űrhajós járt a Holdon. Az Apolló program megszűnt és volt néhány év kimaradás a Holdkutatásban, de aztán a 90’-es években folytatódott és napjainkig is tart ez a folyamat. Már Japán, Kína, India és Izrael, illetve az Európai Űrügynökség is küldözgeti a különféle űrszondákat a Holdra. Tervben van egy holdbázis kiépítése is, amely tervet a COVID-19 járvány hátráltat. Az ENSZ égisze alatt kidolgoztak egy „Világűr egyezményt” is, mely jogilag a tengerek nemzetközi vizei státuszához tette hasonlatossá a földönkívüli területeket.
   Van egy olyan gyanúm, hogy az űregyezmények betartása most is sántít, és a Hold jövőbeni kolonizálása inkább növelni fogja a nagyhatalmak közötti feszültséget. A Föld körüli pályán keringő műholdak többsége katonai célt szolgál, bár kétségtelenül fontosak a távközlési és meteorológiai objektumok is. Mikor befejeződik a tevékenységük, űrszemétként keringenek a Föld körül, és jó eséllyel majd visszazuhannak. Csak reménykedhetünk, hogy még becsapódásuk előtt elégnek a légkörben, és nem tesznek kárt bennünk.
   A Hold nem csak egy égitest. Szimbolikusan az ember lelkiségét tükrözi és a születési képletben jelzi azt az életterületet, ahol e tulajdonságunkat a legharmonikusabban megvalósíthatjuk.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!
                                                                                                                                                          Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez