Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657433
   « Vissza

Reményt adó sportnap

 « Cikkek és hírek 
2021. május 12.
 

   Egy évvel ezelőtt, 2020. május 6-án a pandémia első hulláma miatt csak szűk körben ünnepelhette a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör, a XVI. kerületi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Akadémia a Magyar Sport Napját. Pedig ez a nap a kertvárosi sportbarátok egyik, ha nem a legnagyobb ünnepe. A mátyásföldi uszoda egyik oszlopán 12 éve, 2009. május 6-án avatta a kertvárosi olimpikonok első emléktábláját a baráti kör és az önkormányzat.

kepfile

Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára koszorúzza meg a kertvárosi olimpikonok tábláját

  Azt a táblát, melyre még csak olyan nevek kerülhettek fel, akik 2008-ig az épek olimpiáján és kizárólag a nyári játékokon szerepelve képviselték a Kertvárost. A para- a téli és az ifjúsági olimpiák kerületi résztvevőinek később újabb táblákat kellett készíteni. Illetve London és Rió után a már meglévő táblák névsorait is bővíteni kellett. Az új táblák avatására mindig kiváló alkalmat teremtett a Magyar Sport Napja, amely ünnepségekre általában nagy közönség előtt került sor az Erzsébet-ligetben.
  2020-ban azonban a világjárvány kirobbanása miatt mindössze négyen koszorúzták meg a táblákat. Kovács Péter polgármester, Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Hóbor Béla, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti kör elnöke és Cserna Sándor, a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója valószínűleg nem gondolták, hogy egy év múlva, 2021. május 6-án is ugyanez lesz majd a helyzet.
  Pedig így történt, mert a pandémia miatt az idei ünnepség is elmaradt. Pontosabban megint csak szűk körben zajlott le. Volt ugyan himnusz – a nemzeti mellett az olimpiai is -, egy rövid beszéd és koszorúzás is, ám az ünnepség legfontosabb része, a fiatal sporttehetségek bemutatója, illetve a sportlegendákkal való személyes találkozás ezúttal is elmaradt.

   A nehézségek ellenére a jeles nap azért nem felejtődött el, és ami még jobb hír, a résztvevők reményüket fejezték ki, hogy Tokió 2021-ben képes lesz megrendezni az olimpiát, illetve, hogy javulni fog a hazai egészségügyi helyzet, így pedig a tavalyról idénre halasztott kertvárosi olimpikonok köszöntését is meg lehet majd tartani.
  Meg is állapodtak a szabadtéri rendezvény tervezett időpontjában, amely 2021. június 24-én 11 órakor lesz, amikor nemcsak a kertvárosi olimpikonok lesznek bemutatva, hanem a Havashalom park hivatalos névadójára és az Olimpiatörténeti Fasor avatóünnepségére is sor kerülhet. Ahogy a sportvilág előtt célként lebeg az olimpia, úgy lebegjen a kertvárosi sportbarátok előtt is célként ez a kerületi olimpikonokkal való júniusi találkozás! A remény ugyanis mindenkinek erőt ad, erre pedig nagy szükségünk van.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez