Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657837
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató az Ikrek jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. május 12.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile


    Idén május 20-tól június 21-ig tartózkodik a Nap az Ikrek jegyében. Eljutottunk a tavasz harmadik felvonásához hál’ Istennek. Most már dúskálunk a fényben, több mint 15 órát tölt a horizont fölött az életet fenntartó csillagunk. Információként érdemes megjegyezni, hogy a fénysebességnek köszönhetően, a napsugár 8,3 perc alatt teszi meg azt a 150.000.000 km távolságot, amit emberi aggyal nehéz felfogni.
   Az Ikrek ember közvetítésre született. Mindenre kíváncsi, ami a világban történik. Az információ áramlás olyan méreteket öltött a világháló megjelenésével, amit lehetetlen követni. Régebben működött jó esetben néhány napilap és hetilap, amiket elolvasva megtudtunk valamicskét a világunkról. A politikai és az ezzel összefonódó gazdasági újságírás már a 20. században hatalmi ágazattá lépett elő, mert sikerült a tollforgatás művészetét úgy irányítani, hogy bizonyos politikusokat felemelt, másokat pedig lejáratott.
   Az információval való befolyásolás megerősödött a rádió és a tévé megjelenésével, majd a 21. században az internetes újságírás újabb szintre emelte a hírek eljuttatását az emberekhez. A legszomorúbb talán az, hogy a valódi szakma felhígult, ezért rengeteg olyan kiadvány és internetes portál keringeti megbízhatatlan, áligazságoktól hemzsegő információit, amelyet találó angol kifejezéssel „fake news”-nak hívnak.
   A következő információrobbanást a közösségi portálok megszületése jelentette, ahol bárki, bármit, bármikor közölhet. Valljuk meg így egymás között, hogy a szabadság igazi, „tradicionális” liberális értelmezése alapján akár jól is működhetne. Hogy ez miért nem így történik, könnyen megfejthető. A gondolati-szellemi szabadság erkölcsi, etikai alapok, szabályok és jó szándék nélkül óhatatlanul átvált szabadosságba, amoralitásba és eszközévé válik az Ahrimáni (sötét, sátáni) erőknek, a világot vezető háttérhatalomnak, aki még a saját létezését is tagadja. Ami pedig nincs, az nem is támadható és felelősségre sem vonható. Aki pedig a létezésüket feltételezni meri, az a paranoiás, összeesküvés elméleteket gyártó címkét azonnal megkapja.
    Annak van manapság információ értéke, ami elüt az átlagtól. Tehát mindenképp legyen sokkoló, látványos, az sem baj, ha túlzás és sajnos az sem, ha köze sincs az igazsághoz és a valósághoz. Ha odafigyel a kedves olvasó, akkor azt láthatja, hogy a világban egy olyan folyamat zajlik, mely igyekszik a valóságot hazugságnak beállítani, ezzel egyidejűleg pedig minden eszközzel egy kreált, hamis valóságot igyekeznek ránk erőltetni. Azokat a tartópilléreket próbálják megszüntetni, melyek nélkül visszazuhanunk a mély kiszolgáltatottságba, a haszonállatok szintjére. Soroljunk fel néhány olyan gondolatot, mellyel igyekeznek letéríteni bennünket a normalitás ösvényéről:
  • Ne diszkrimináljunk a kisgyerekeket. Majd ha felnőnek, eldöntik, hogy milyen neműek. Támogassuk már kiskamasz koruktól a nemváltó-műtéteket, ha úgy érzik, hogy az ellenkező nemhez tartoznak.
   • A család az a közösség, ahol az ember jól érzi magát nemtől függetlenül. Ne diszkrimináljuk a szülőket oly módon, hogy apának és anyának nevezzük. A helyes kifejezés: Szülő1 és Szülő2.
   • A nemzetállam egy túlhaladott kategória. Aki ebben gondolkodik, az retrográd, nacionalista, fasiszta, náci stb.
   • Európának felelősséget kell vállalni és be kell fogadni az afrikai bevándorlókat és igazságosan szét kell osztani a tagállamok között. Ez erkölcsi felelősség is, mivel évszázadokon át gyarmattartóként kihasználtuk, kiraboltuk őket.
  • Az európai kultúra diszkriminatív, mindig a fehér fensőbbség leple alatt létezett és alkotott, a fekete emberek rovására.
    Legyen elég egyelőre e néhány információ, melytől a szerző zsebében kinyílik az a bizonyos bicska.

   Az Ikrek uralkodó planétája, Hermész- Merkúriusz. A mitológiából tudjuk, hogy többek között a tolvajok istenét is tisztelhetjük benne. Ebben az analógiában az ügyfélköre kibővülni látszik. A 21. században az elektronikus csalás és kiberbűnözés új szintre emelte a lopás fogalomkörét. Akár humánusabbnak is nevezhetjük ezeket a módszereket, mivel senkin nem kell fizikai erőszakot elkövetni vagy fegyverrel bármire is kényszeríteni. Elég megszerezni a hozzáférési kódokat a bankszámláinkhoz és pillanatok alatt bárkit földönfutóvá lehet tenni.

  A nyitott társadalom rémálma megvalósulni látszik. Az okostelefonjaink és számítógépeink által már régóta sebezhetővé és átlátszóvá váltunk. Mindent tudnak rólunk, mert állandóan adatokat közlünk magunkról azáltal, hogy használjuk a 21. század vívmányait. Már semmi sem múlik rajtunk, vagy nagyon kevés maradt abból a bizonyos szabad akaratból. A világon, úgy tűnik, győzött a vágyorientált emberiség egoizmusa.
   A túlélésünk záloga a normalitás életben tartása. Minden erőnkkel harcolnunk kell az igazság, a valódiság és a realitás győzelméért. A sötétség a fény hiánya. Aki ezt megkérdőjelezi, gyújtson meg egy gyertyát a sötét szobában vagy kapcsolja fel a villanyt!

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!
                                                                                                                                                         Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez