Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654065
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Kos jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. március 16.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén március 20-tól április 19-ig tartózkodik a Nap a Kos jegyében. A tavasz első napja az asztrológiai újév kezdete és természetesen ez az időpillanat is jelzésértékkel bír számunkra. Egy nehéz év ér véget, ezt most már mindenki megtapasztalhatta a saját bőrén is. Fölösleges lenne jóslatokba bocsátkozni, de az égi térkép szerint a tavasz még nehéznek ígérkezik. A jó hír viszont az, hogy a veszélyhelyzet feloldása után megnyílhat a lehetőség a nyaralásra. Többször megfogalmaztam, hogy a fegyelem, a tudatos önkorlátozás a megoldás, mert így van esélyünk azt érezni, hogy nem a külső kényszer játékszerei vagyunk. A szabadság a fizikai világban mindenképpen csak bizonyos határokon belül működik. Azokra, akikre hat a gravitáció fölöslegesen vágynak a súlytalanságra, a határtalanságra és a végtelenség megtapasztalására.

  A Kos az első jegy a Zodiákus körben. A kezdéshez óriási energiára van szükség és ezzel a Kos szülött rendelkezik. Belső késztetése van elindulni azonnal, gondolkodás nélkül, mert „a töprengés az alkalom gyilkosa” egy ókori bölcsesség szerint. Azt is mondhatjuk, hogy e jegy szülöttei életfogytiglanra ítélt versenyzők, akik sosem adják fel, szeretik a megmérettetéseket, a harc a lételemük. A nyílt sisakos küzdelem, az egyenesség minden esetben tisztelendő. A történelem során a hősöket csak a túlerő, a ravaszság és az ármány győzhette le. A Kos jegy a Mars planéta uralma alatt áll. Azt kevesen tudják, hogy Mars eredetileg általános termékenység isten volt a rómaiaknál, a férfierő jelképeként pedig közösségi oltalmazó, majd a háború és harc védnökévé vált. Minden ötödik évben a Suovetaurilia ünnepén, a Mars mezőn állatokat áldoztak a hadak urának tiszteletére. Hitük szerint, ezáltal tisztult meg a nép, és biztosította Mars további támogatását. Az ókorban még a háborúknak is volt szakralitása. Ahogy haladunk a történelemben a jelenkor felé, úgy deszakralizálódnak az emberiség cselekedetei ezen a téren is. Gondoljunk csak a népirtásokra, a háborús bűntettekre, a vegyi fegyverekre, az atombombáról nem is beszélve. Csodálkozásra nincsen okunk, ha végig követjük a történelmi ember erkölcsi, lelki és szellemi hanyatlását.

  A Mars vörös, és ezt a színt előszeretettel használták a római légióktól a modern korig. A harcra készség szimbóluma ma is működik. A Kosok kimondottan jól érzik magukat pirosban, mint ahogy a Skorpiók előszeretettel kombinálják öltözködésükben a vöröset és feketét. Ne lepődjünk meg, ha reggel „véletlenül” magunkra öltünk egy piros inget, vagy ruhát és megjelenik a nap folyamán a konfliktushelyzet. Mert ha a háborúban egy sereg megadásra kényszerült, akkor sem a vörös zászlót lengették.

   Most is egy „világháború” zajlik, a COVID-19 nevű mikroszkopikus ellenséggel. Sajnos ott tartunk, hogy egy év elteltével olyan alapvető kérdésekre sem keressük a választ, hogy magától keletkezett a járvány vagy valakik rászabadították-e a világra? Mindenki a vakcinában látja a mentőövet, de vajon ez az egyetlen megoldás? És ha elfogadjuk – más választásunk nincs –, vajon végképp rendeződnek a problémáink?

   A Kos periódussal kezdődik a tavasz. Ez a természetben is az újjászületés pillanata. Minden életbe lépés egy új lehetőség. A kérdés az, hogy képes lesz-e a közösségünk élni ezzel, vagy megpróbáljuk visszakapni régi életünket? Az égi térképen sem lehet visszarendezni a múltbéli planétaállásokat. Új időpillanatok születnek folyamatosan, melyek nyomában kozmikus ködök burkolják a múlt hordalékait.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!                Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez