Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657078
   « Vissza

Otthoni használatra engedélyezett koronavírus gyorsteszt

 « Cikkek és hírek 
2021. február 17.
 

kepfile

   Új szakaszába lépett a koronavírus elleni védekezés, immár bárki tesztelheti magát egyénileg, otthoni körülmények között. A korábban elérhető tesztekhez bizonyos egészségügyi ismeret is szükséges volt, egyesével nem is lehetett megvásárolni, csak több tucatnyit tartalmazó csomagban. Most viszont elkészült az otthoni használatra engedélyezett egyéni teszt, ami egy darabos kiszerelésben mindent tartalmaz.
  Nagyon fontos tudni, hogy mit is lehet ezzel a teszttel mérni. Az ábrán jól látható, hogy ha bekövetkezik egy szervezetben a fertőzés, akkor az milyen immunválaszt vált ki. A lappangási időt követően, mikor még tünetek nélkül szaporodik a vírus, a hetedik napon elkezdődik a szervezet részéről az IgM elnevezésű ellenanyag termelése. A fertőzés csúcspontján indul az IgG nevű másik ellenanyag termelődése. Az első ellenanyag a fertőződés lefutásával kiürül a szervezetből, a második viszont hosszabb ideig fennmarad, és lényegében ez jelenti a védelmet az újabb fertőződés ellen.
  Az otthon elvégezhető teszt az IgM és az IgG ellenanyagok kimutatására alkalmas. A tesztet természetesen tesztelték: az általa kimutatott eredményeket a laboratóriumi eredményekkel hasonlították össze, a teszt pontossága az elvégzett vizsgálatok alapján megközelíti a 100 százalékot.

kepfile

   Az otthoni Covid-teszt igen részletes útmutatóval van ellátva, lényegében lépésenként viszi  végig a tesztelésen a felhasználót. Gyakorlatilag az ujjbegyből kell egy csepp vért elővarázsolni, amit a pipetta megnyomás nélkül felszippant (a kapillaritás erejével), majd az kerül a tesztcsík megfelelő helyére, és a reagens beindítja a tesztelést. Egy úgynevezett kontrollcsík mindenképpen megjelenik, ami igazolja, hogy rendben folyik a tesztelés, majd tíz perc után (de 20 percnél hamarább) le kell olvasni az eredményt.
  Ha a tesztablakban csak a kontroll csík jelenik meg, akkor a szervezetben nincs jelen ellenanyag a vírussal szemben. Ha kimutatható valamilyen ellenanyag, akkor annak lehetséges kombinációi kiolvashatók a fertőzés lefolyását ábrázoló görbéből.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez