Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658984
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Vízöntő jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. január 20.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  Idén január 19-étől február 18-ig tartózkodik a Nap a Vízöntő jegyében. A Vízöntő ember különleges, eltér az átlagtól. Bár erős a szociális érzékenysége, kapcsolataira nem jellemző az érzelmi kötődés. Ő a tiszta ész, a szellemi határtalanság prófétája. Akkor lehet konfliktus, amikor a cselekvések szintjén korlátokba ütközik. Határait igyekszik kitolni és nehezen ismeri fel azt, hogy a szabadság csak az önmaga által felvállalt határokon belül működik. A határ és lehatárolódás kérdése az élő szervezet fennmaradásának egyik alapelve. Amint ezt bárki megtagadja, az életével játszik.
   A világtörténelem belépett a forradalmi változások ajtaján és annyit egyelőre elmondhatunk, hogy az emberiség Sorsa nehezített irányt vett. A forradalmak mindig is radikálisan szétzilálták az addig fennálló struktúrákat, és ez most sem lesz másként. Ami valójában történni szokott, az, hogy a társadalmak jelentős hangadó részét megnyerik valamiféle utópisztikus, egónak tetsző eszmének. A megvalósítás többnyire az erő általi megfélemlítés eszköztárát használja és az események, az erőszak, a zűrzavar és a megtorlások fele haladnak. Erre kiváló példa a XIX. századi francia forradalom, melyet történelemkönyvek többnyire pozitív hatásúnak értékelnek. A szabadság, egyenlőség, testvériség illúziójának zászlaja alatt gyilkoló csőcselék és a „törvényes” kivégzések során hozzávetőlegesen 40 ezer francia fej került a kosárba, 200 ezer „testvért” lőttek agyon, 500 ezret pedig bebörtönöztek.

 Valamikor a szocializmusban azt tanították, hogy a néptömegeknek történelemformáló szerepe van. Ez természetesen a tudományos szocializmus nevű torz és hamis eszmehalmaz egyik legnagyobb hazugsága. Ugyanis a többséget minden esetben befolyásolták, irányították, manipulálták. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az „orránál fogva vezették”. A rossz hír az, hogy ez manapság sincs másképpen. A média és az úgynevezett közösségi média a hatalomgyakorlás lézerkardja. Itt sajnos nem a jeditanácsra gondolok.
   Az egyik alapvető emberi jog: a szólásszabadság. Ez azt jelenti, hogy elmondhatom a véleményemet anélkül, hogy bűntetőjogi következményei lennének. Ezek után nézzünk meg három példát a közelmúltból. Egy román futballbírót eltiltottak azért, mert feketének nevezte a kiállítandó, kispadon reklamáló török segédedzőt és rasszizmussal vádolták. Az angol futballbajnokságban a győztes meccs után egy uruguayi világsztár a Twitteren egy rajongója gratulációját így köszönte meg: „Gracias negrito!” Ezt a megnyilvánulást az angol szövetség rasszistának értékelte, a játékos 3 meccses eltiltást és 100 ezer angol font bírságot kapott. A Capitoliumnál történt incidensek után a Facebook és a Twitter törölte az USA hivatalban levő elnökének a profilját. E három tény után Önökre bízom, döntsék el, hogy van-e a világban sajtó és szólásszabadság?
   Jómagam a néhai Balzacnál is nagyobb mértékben elvesztettem illúzióimat. Szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy az igazi liberalizmus meghalt. Egyes országokban a szabad gondolatokat eltüntetik, jó esetben igyekeznek ezeket törölni, rosszabb esetben a gondolat-rendőrség megbírságol, ellehetetlenít. Az, hogy Önök e néhány gondolatot olvassák, azt jelenti, hogy Európa olyan szerencsés helyén élnek, ahol még egyelőre ez a veszély nem öltött testet. A jó hír az, hogy az elfojtás nem jelenti az igazság megszüntetését. Minél jobban sarokba szorítják, annál inkább erőre kap.

   Az égi tükör jelzi a földi történéseket. Vannak olyan planéta feszültségek, melyek nem sok jót ígérnek. Egy ilyen dátum 2021. január 20-a. Ugye tudják, hogy milyen esemény lesz e napon délben, Washingtonban?

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
Vigyázzanak magukra és egymásra!                Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez