Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656879
   « Vissza

Kertvárosi sportolók a legjobbak között

 « Cikkek és hírek 
2021. január 20.
 

kepfile

  Kicsit rendhagyó módon január 11-én a 63. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála keretében nem élő adásban, hanem felvételről hirdették ki a 2020-as év legjobb magyar sportolóit, edzőit és csapatait. A sportújságírók szavazatai alapján előbb minden kategóriában egy tízes listát állítottak, amely létszámot aztán háromra szűkítettek le, és akik közül végül a végső győztes is kikerült. A végeredmény minden sajtóorgánumban megjelent, ám mi arra is kíváncsiak voltunk, hogy a legjobb XVI. kerületi sportolók a sportújságírók értékeléseiben milyen évet zártak tavaly.
  Az Év Férfi Sportolója vetélkedésben egyértelmű volt a magyar labdarúgók dominanciája. Mi azonban büszkék lehetünk a kerületi születésű és jelenleg is félig (szülők által) kerületi kötődésű Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolyázókra, akik ebben a nemes vetélkedésben a 7-8. helyet foglalták el, illetve a kilencedik helyre rangsorolt Péni István sportlövőre, aki nemcsak félig, hanem már teljes egészében Sashalomhoz kötődik.
  Az Év Női Sportolója versenyben ezúttal nem volt kertvárosi sportoló az első tízben. Nem úgy a hagyományos csapatsportokban hirdetett Év Csapata versenyben, ahol több kerületi fiatal is helyet kapott. A hatodik helyen végzett férfi jégkorongválogatottban Terbócs István, Arany Gergely, Hári János és Galló Vilmos személyében négy kertvárosi hokis is helyet kapott. A hetedik helyezett női vízilabdaválogatottnak pedig egyik legbiztosabb tagja a szintén kerületben élő Gyöngyössy Anikó.
 Hagyományosan az egyéni sportágakban is hirdettek Év Csapata versenyt, melyben szintén akadt kertvárosi sportoló. A második helyen végzett nemrég Európa-bajnoki bronzérmet szerzett női tornászválogatottnak ugyanis a Mátyásföldön élő Bácskay Csenge is meghatározó tagja. A már említett Péni Istvánt pedig ebben a kategóriában is értékelték, ezúttal Dénes Eszterrel vegyes párosban elért Európa-bajnoki ezüstérme a kategóriában egy hetedik helyhez volt elég.
  Az említett sportolók mellett több olyan kerületi kiválóság sem kerülhetett fel a listára, akiknek normál – vírusmentes – helyzetben ott lenne a helye, ám 2020-ban verseny hiányában nem tudtak értékelhető eredményt produkálni. Mi azonban tudjuk, kik ők, és bízunk benne, hogy idén – leginkább az olimpián – majd tenni fognak arról, hogy felhívják magukra a sportújságírók figyelmét.
                                                                                                                                                        Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez