Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658638
   « Vissza

A Kertvárosból az NB I-be

 « Cikkek és hírek 
2020. október 14.
 

kepfile

                              Skribek Alen és Czuk Henrik az MTK elleni győztes NB I-es mérkőzés után

   Hogy jobb lett-e az első osztályú labdarúgó-bajnokság azzal, hogy lecsökkentették a csapatok létszámát, lehetne vitatkozni. Az viszont tény, hogy a 12 csapatos sűrű mezőnynek köszönhetően minden mérkőzés kiélezett, és minden győzelemnek nagyobb értéke lett. Ami viszont beárnyékolja a magyar NB I-t, az a külföldiek túlzóan nagy aránya. Éppen ezért jó érzés a magamfajta labdarúgó-szurkolónak, ha egy magyar tehetséget vél felfedezni valamelyik csapatban.
    A Budafoki LC nem tartozik a leggazdagabb magyar klubok közé. Igaz ahhoz, hogy a XXII. kerület történetében – 74 év után – másodszor is feljussanak az élvonalba, kevés lett volna az önkormányzati támogatás. A budafoki labdarúgás fellendüléséhez is egy komolyabb szponzor kellett. Ám ők a bevételüket nem külföldi játékosok leigazolására fordítják, hanem magyar edzővel és több magyar tehetséggel erősítették meg az együttest, amely így is vitézkedni tud az NB I-ben. Az előzetesen lesajnált budafokiak ugyanis már több bravúros eredményt produkáltak. Cikkünket megelőző napon például az MTK-t verték 2-1-re idegenben, a Hidegkúti stadionban. És ezen a mérkőzésen, mint ahogyan néhány fordulóval korábban a MOL Fehérvár ellen is betalált egy 19 esztendős fiatalember, Skribek Alen Martin, aki csak idén (naptári évben) debütált a budafoki felnőtt csapatban. De mi közünk van nekünk, kertvárosiaknak ehhez a dél-budai történethez? Nagyon is sok, hiszen a fentnevezett fiatalember pályafutása nálunk, az FC Budapest Sólymok csapatában kezdődött. Czuk Henrik, a kertvárosi klub vezetője több mint tíz éve szervezi már a Future Cup nevű utánpótlástornákat. Alen ezeken a tornákon bizonyította először a tehetségét. Évről évre csapata legjobbja volt, pedig a Future-on olyan együttesek ellen kellett bizonyítania, mint az FC Fulham vagy éppen az FC Barcelona.
   Skribek Alenre hamarosan a nagyobb klubok is felfigyeltek, előbb a Fehérvárhoz, majd a Puskás Akadémiához került. Majd onnan kölcsönbe a Budafokhoz került, ahol tavasszal az NB II-ben hét mérkőzésen két gólt szerzett, és olyannyira bejátszotta magát az első csapatba, hogy az NB I-es feljutást követően is igényt tartottak a játékára. Alen pedig ezt a bizalmat fordulóról fordulóra javuló játékkal hálálja meg. Az MTK ellen 3. percben rúgott gólja egyenesen élményszámba ment, mely után nevelőedzője, Czuk Henrik is elégedetten csettintett. „Egyre jobb! Szerintem a mezőny legjobbja voltál! A gól pazar volt és nagy kedvel, önbizalommal játszottál!” – írta a mester egy facebook-bejegyzésében, és ezzel nem is lehet vitatkozni. Skribek Alen előtt szép jövő állhat, érdemes lesz rá odafigyelni!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez