Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654836
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Mérleg jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. szeptember 16.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén szeptember 22-től október 23-ig tartózkodik a Nap a Mérleg jegyében. Hátunk mögött egy nem szokványos nyárral lépdelünk az őszi lombhullásba. A gondtalan, fütyörésző séták idén biztos elmaradnak, hiszen a COVID-19 által fölénk tornyosuló második hullám beárnyékolja a fesztelen boldogságunkat. Pedig jó lenne elűzni félelmeink árnyékát, mert a természet szépsége reményt adhat és melegséggel töltheti el szívünket. Ha átadjuk magunkat egy erdei séta hangulatának, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a szívünkre telepedő lakatok kinyílnak. Csak addig van esélye a sötétnek, amíg ki nem tárjuk ajtóinkat és ablakainkat, hogy bejöhessen a fény.
  A Mérleg ember alapmotivációja: szeretve lenni. Ez a belső késztetés az, mely meghatározza karakterét, viselkedését, viszonyulását nagy általánosságban. Udvarias, kedves, megértő és odafigyelő, mert azt gondolja, hogy ezáltal elkerülhetőek a konfliktusok és más olyan helyzetek, melyek nem az ínyére valóak. Hárítja az erőszakot, a durvaságot, a küzdelmet, nem szeret versenyezni. A probléma csupán ott kezdődik, hogy az életünkhöz hozzátartoznak azok a történések is, melyben állást kell foglalnunk, amikor ki kell állnunk önmagunkért és másokért. Amikor fel kell vállalnunk önmagunkat olyannak, amilyenek igazán vagyunk. Ha elfogadjuk azt, hogy az életünknek van egy spirituális értelme, illetve egy szellemi tanulási folyamat főszereplői vagyunk, akkor bizony tudnunk kell, hogy a legvalószínűbb és legnagyobb erővel jelentkező problémánk az, amiről nem veszünk tudomást, illetve amit úgymond, a szőnyeg alá igyekszünk söpörni. Mérlegnek nem is lehetne keményebb lecke az, hogy bármilyen kompromisszumokat is hoz, a végén mégis azzal szembesül, hogy nem szeretik. Azt is mondhatnánk, hogy ne azért szeressen valaki, mert akkor is kedves vagyok, amikor erre nem érzek belső késztetést, és megértőnek mutatom magam, akkor is, amikor valami már nagyon zavar, hanem azért, mert önmagam vagyok. Engem szeress, és ne a szerepeimet, a játszmáimat, mert ha majd kiesem a szerepemből, és fény derül a játszmáimra, akkor minden köddé válik! Akkor gyanakodhatunk, hogy kezdünk a szeretet útjára lépni, amikor rájövünk, hogy elfogadjuk a másik embert erényeivel és hibáival együtt. Talán ez lenne a helyes irány, mert ellenkező esetben, ha valakit „jól meg szeretnénk változtatni”, az konfliktusokat fog gerjeszteni, melyek végeredménye nem lesz happy end. Maximum dead end, azaz zsákutca.
   A hosszú távú párkapcsolat, az együttélés, a házasság is alapvetően Mérleg analógia. Kompromisszumra, igazi odafigyelésre és önmagunk által felvállalt lemondásra bizonyos élethelyzetekben szükség van, de nem minden áron, és nem egyoldalúan. Ez annyit jelent, hogy eljuthat egy kapcsolat arra a szintre, amikor már inkább ártalmas, mint építő jellegű. Hosszú távon működésképtelen, ha csak az egyik fél enged, mert ez olyan érzelmi elfojtásokhoz vezethet, melyek, amikor „elszakad a cérna”, indulati kitörésekben, pusztításban és önpusztításban nyilvánulhat meg.
  Szerencsére a lélek nyelvi üzenete a tünet és a betegség. Jobb, ha megértjük ezeket az üzeneteket, mert a kapcsolati problémák hosszú távon súlyos betegséget, rokkantságot, illetve halált is okozhatnak. Amikor egy kapcsolat véget ér, az sok esetben egy lehetőség az életben maradásra, illetve önmagunk újjáépítésére. Ha valaki nem tanul a hibáiból, élete végéig ugyanabba a mókuskerékbe fog belesétálni és persze mindenkit hibásnak fog tartani, kivéve önmagát.
   De a kedves Olvasó már gondolom, tudja, hogy ez csak az ego játéka, melyet tudatossággal meg lehet hiúsítani. Integrálni az én és a te oldalt: az egyetlen megoldás. Sajnos ez nem egyszerű feladat, elég, ha rápillantunk az utóbbi évtizedek válási statisztikáira.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
Vigyázzanak magukra és egymásra!      Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez