Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654133
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Szűz jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. augusztus 19.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

     Idén augusztus 22-től szeptember 22-ig tartózkodik a Nap a Szűz jegyében. A nyár utolsó harmadához érkeztünk, és mifelénk ez azt jelenti, hogy véget ér a kánikula. A mezőgazdaságban főszerepet kap a napraforgó és kukorica betakarítása, illetve az őszi gyümölcsök szürete. Az ember életéhez szervesen kapcsolódik a munka. Azt is mondhatjuk, hogy többségünk néhány évtizedes földi létének minimum egynegyedét a munkahelyén tölti.
   De mi is a munka tulajdonképpen? Úgy is fogalmazhatunk, hogy az a hasznos tevékenység, amelyért bért, fizetést kapunk, ami által életünk szükségleteit kielégíthetjük. A kapitalizmusban, abban a társadalmi formációban, melyben működik a világ, az okozza a problémát, hogy ellentét van a munkaadók és munkavállalók érdekei között. A dolgozó több bért szeretne, a tulajdonos pedig több profitot. Az alku tárgya pedig az, hogy mennyiért érdemes dolgozni, illetve a másik oldalon: mennyit érdemes kifizetni az adott tevékenységért? Az úgynevezett fogyasztói társadalom hajtóereje a túlfogyasztás generálása. El kell hitetni az emberekkel, hogy akkor is vásároljanak bizonyos árucikkeket, ha igazából nincs is rá szükségük. Trükkök százait találják ki a reklámszakemberek, amelyekkel beültetik a tudattalanunkba azokat az információkat, melyek vágygenerátorként hatnak az ember ösztönlényére. És ha nincs rá pénzed? Vegyél fel áruhitelt, és már viheted is haza manipulált vágyad titokzatos tárgyát! Egy baj van a hitelekkel. Az, hogy vissza kell fizetni. És általában kamatot is felszámolnak ezért. A kamat pedig miről is szól? Arról, hogy aki pénzt, árut ad, az nem emberbaráti szeretetből teszi, hanem érdekből. Haszna van belőle. Ő jól jár, te meg rosszul. Főleg akkor, ha nem tudsz fizetni. E konstrukciók legalja az uzsorakamat, ami mögött előre eltervezett rossz szándék áll. Minden döntés előtt racionálisan át kellene gondolni a lehetőségeinket, mert így sokkal kevesebb problémánk lenne. Ahogy a népi bölcsesség mondja: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

   A Szűz a legszorgalmasabb, legdolgosabb szereplője az állatövi jegynek. Analizál, számol, összehasonlít, rendszerez. Igyekszik mindent és mindenkit a helyén kezelni. Azonnal észreveszi a hibát. Az emberi ego hajlamos meglátni „más szemében a szálkát”. Ami más tökéletlensége, az valójában a mi problémánk. Csak azt kritizáljuk, ami zavar bennünket. És az zavar, amit nem tudunk elfogadni, amivel képtelenek vagyunk azonosulni. Amit meg kell tanulnunk. A sorsunkban is azért következnek be olyan események, melyeket nehézségként, szélsőséges esetekben csapásként élünk meg, mert élettanulmányaink vizsgaidőszakához érkezünk. Amikor valami nem sikerül, amikor úgy érezzük, hogy valaki elgáncsol fel sem tételezzük, hogy hosszú távon segíthet bennünket a fejlődésünkben. Az ember valahogy úgy lett kitalálva, hogy a jóból képtelen tanulni, sőt a más ember negatív tapasztalatát sem gondolja úgy, hogy ez vele is megtörténhet. Úgyhogy marad a saját tapasztalás lehetősége. Persze sok olyan esetet ismerünk, amikor valaki hibát hibára halmoz, illetve képtelen tanulni saját hibáiból. Nem várható el az, hogy mindig mindenki azonnal sikeres vizsgát tegyen. De reménykedjünk, hogy azért előbb-utóbb a fejlődés rögös útján sikerül előrelépnünk!
  A Szűz ember racionális. Nem igazán tud mit kezdeni az érzelmekkel. Ez számára a megfoghatatlan, az irracionalitás dimenziója, ahol csődöt mondanak a kiépített rendszerei. Ilyen történés az, amikor Cupido nyila szíven találja.

   Az ember szerepszemélyiségei által vesz részt az élet nevű színdarabban, és valljuk be, nehéz, sőt lehetetlen mindig a józan ész és értelem vezérlete által megnyilvánulni. Ezért leszünk nagy bajban, ha netán a mesterséges intelligencia öntudatra ébred és átveszi a világ irányítását. Erről olvashattunk különféle elméleteket, sőt az ilyen típusú filmek is felvetették ezt a kérdést. A veszély az, hogy a gondolat teremtő erővel bír, így van esély arra, hogy ez bekövetkezzék a közeli jövőben. Csak reménykedhetünk, hogy erre nem kerül sor, mert az irányítás elvesztése végzetes következményekkel járhat.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
Vigyázzanak magukra és egymásra!              Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez