Hozzávalók: 30 dkg füstölt lazac filé , 30 dkg rizs , 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 szál sárgarépa, 1 gerezd foghagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 szál zeller levél, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 babérlevél, 1 evőkanál vaj, 3 evőkanál olaj, só, bors ízlés szerint.
Előkészítés: A sárgarépát, a fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk. A petrezselymet és a zellerlevelet megmossuk. A rizst szűrőben, folyó víz alatt megmossuk. A fokhagymát áttörjük. Elkészítés: Másfél liter vízbe beletesszük a sárgarépát, a hagymát, a zellerlevelet, a babérlevelet és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Ezután felforraljuk és 15 percig főzzük. Közben besamelt készítünk. A levet átszűrjük. 3 evőkanál olajon kissé megfuttatjuk a fokhagymát és belekeverjük a rizst. 2 percig együtt pirítjuk , majd átszűrjük és felöntjük a főzőlével, hogy jó bőven ellepje. 20 percig főzzük. Mielőtt befejeznénk a főzést, bele keverjük a léből kivett és finomra vágott petrezselymet. Tálra tesszük, ráfektetjük a darabokra vágott füstölt lazac filét és a besamel mártással leöntve tálaljuk. |