CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28661411
|
2006. szeptember 6.
|
|
|
Hozzávalók: 15 dkg sertésvelő, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 szikkadt zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 1 kis fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 csipet majoránna, só, bors, olaj, liszt, fél liter savanyú káposzta-lé.
A velőt leforrázzuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk, kaparjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a velőt, a tejben áztatott, kifacsart zsemlét, a majoránnát, a petrezselyem felét felaprítva, valamint sót, borsot és a kissé felvert tojást. Alaposan összedolgozzuk annyi liszttel, hogy galuska-keménységű masszát kapjunk. 1 órán át pihentetjük.
Fazékban, kevés olajon megpirítjuk a vékony karikákra vágott répákat, felöntjük 1,5 liter vízzel és a káposztalével. Mikor megfőtt a zöldség, a levesbe adagoljuk teáskanállal a diónyi galuskatésztákat és közepes lángon készre főzzük, majd rászórjuk a maradék petrezselymet.
|
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|