Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.11.27. vasárnap
Virgil
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25750303
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Vízöntő jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. január 22.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

 Idén a Nap január 20-tól február 19-ig tartózkodik a Vízöntő jegyében. Bármely évszak középső része a stabilizálódásról, a megszilárdulásról szól. Jelen esetben a hideg lenne elvárható és a fagy tartósabbá válása. Az idősebb generáció arról beszél: „bezzeg a múltban a telek hidegek voltak, manapság meg alig van valami kis fagy.” Pedig évtizedekkel ezelőtt is voltak hidegebb, és enyhébb telek. Az ember szubjektum, a visszaemlékezésünk is elfogult, mint annyi minden más. Azt gondolom, hogy „klíma vészhelyzetet” hirdetni, pánikot kelteni nem érdemes. A „modern” nyugati civilizáció, mely minden áron az ember jólétét és kényelmét szolgálja, közeledik ahhoz a határhoz, amikor a természet be fogja nyújtani a számlát. Lineáris és fenntartható fejlődés hosszú távon nem létezik. Fizikai szinten a polaritás kézzel fogható valóság, ezért minden bővülés után szűkülés következik. Ha elnézzük a világpolitika sakktábláját, akkor igen csak bonyolult a helyzet. Ha cinikus lennék, azt mondanám, hogy az emberiség önelpusztítása néha valószínűbbnek látszik, mint az a jóslat, miszerint a Föld elsivatagosodik, az északi- és déli-sarki jégtömbök elolvadnak, és eltűnik egy csomó alacsonyan épített város és ország. Az ázsiai és afrikai népszaporulat sem túl hízelgő, a jólétben élő európai népek jövőjét illetően. A vészharangok kongatása süket fülekre talál, mert a materializmus ópiumában révedező jóléti társadalom tagjai krónikus immunhiányos betegségekben szenvednek, és lassan képtelenekké válnak az önvédelemre. Virtuális farkasokra lövöldöznek, miközben hiénák hadai kerítik körben életterüket.

  A Vízöntő-kor emberei lennénk. Ahelyett, hogy a szellemiség határtalan kincsesbányáiból merítenénk, és azon igyekeznénk, hogy élhetővé tegyük a világot, ehelyett lebontjuk létezésünk normális falait, abberált és szabados eszméket dicsőítünk. A függetlenség az egyenlőség és testvériség eszméjét harsogva győzött a francia forradalom. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a felvilágosodás a materializmus zsoldosaként juttatott el bennünket jelen állapotunkhoz.
   A Vízöntők a nagy változások megalkotói. A zsenik és őrültek. Azok, akik kilógnak a sorból. És azért mások, mert ők ezt tudják hozzátenni a világhoz. Szükség van rájuk, mert változnunk és fejlődnünk kell. Olyan megoldásokra van szükségünk, melyekre ők találhatják meg a kulcsot. A kérdés az lesz, milyen zárba helyezik a kulcsot? Abba a zárba, mely ajtót nyit az emberiség megmentéséhez, vagy pedig annak a bőröndnek a zárjába, mely az atomrakéták indításához szükséges.

  A Vízöntő hajlamos tagadni a tradíciókat. Sok esetben szűk számára a család. Jobban érzi magát, ha egy közösséghez tartozik. Végső soron az emberiség történetét mindig is a közösséghez tartozás határozta meg. Az emberi társadalmakat, népeket, országokat és birodalmakat minden esetben az tartotta meg, ami közös: a hitrendszer, a vallás, rosszabb esetben egy ideológia. Ha a szocialista világrend ideológiájára gondolunk, akkor rájövünk, hogy a szovjet birodalmi kényszer és a mindenkori kollaboránsok tartották fenn. Közép-kelet Európában ez a szörnyszülött hozzávetőleg 44 évet élt. De ha Észak-Koreára nézünk, akkor ott még mindig tart. Kínát csak azért nem említeném, mert ott jelenleg egy kiválóan működő hibridje prosperál az ideológiának és a pragmatikus, államkapitalista-nemzetgazdaságnak. A közösségek keleten azért működőképesebbek, mert a keleti emberek többsége képes alárendelni az érdekeit a közösség, a cégek és az államvezetés érdekeinek. A nyugati ember erre képtelen, és ezért szorul mindinkább ki a versenyből. Számunkra az lehet a kérdés, hogy megtaláljuk-e azt a bizonyos arany középutat? Az optimisták az igenhez, a pesszimisták a nemhez húzzanak egy „x”-et.
   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!                  Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. november 09.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez