Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658472
   « Vissza

Karácsonyi házidöntő

 « Cikkek és hírek 
2020. január 22.
 

kepfile

Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Kossuth Bálint és Raab Krisztián – ők ketten harmadik helyezést értek el

   A vívók hagyományosan az országos bajnoksággal zárják az óesztendőt. Így volt ez 2019-ben is, amikor a legjobb hazai pengeforgatók advent utolsó hétvégéjét a karácsonyi vásárok helyett a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban töltötték. Mára az országos bajnokságok sokat veszítettek értékükből. Ma már sokkal fontosabb a nemzetközi pástokon eredményt elérni, mint az, hogy itthon legyen „király” valaki. Ugyanakkor ezek az év végi versenyek azért még sokat megőriztek a bájukból és presztízsükből, arról nem is beszélve, hogy egy országos bajnoki címnél nem lehet szebb karácsonyi ajándék.
   Nos, ebből a szempontból elmondható, az árpádföldi Decsi-család, illetve a Kertvárosi Vívó SE 2019-ben nagyon szép és gazdag karácsonyi ajándékot kapott. Köszönhetően annak, hogy férfi kardvívásban a versenyzőik házidöntőt vívtak. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron egy hosszabb őszi pihenőt követően az országos bajnokságon versenyzett először, s hogy nem felejtett el vívni, azt bizonyítja, hogy 2018. után 2019-ben is megnyerte az országos bajnokságot. A döntőben az ellenfele kerületünk büszkesége, az egyéni világbajnoki bronzérmes Decsi Tamás volt, aki kiváló és magabiztos vívással jutott a fináléba, és ott is csak nagy küzdelemben kapott ki nagynevű riválisától. Attól a Szilágyi Árontól, akit 2015 óta testvére, Decsi András készít fel a versenyekre.
   Egy kétszeres olimpiai bajnoktól nem szégyen kikapni, hát még úgy, hogy az ellenfél győzelmében a testvérbáty keze is benne van. Decsi András pedig kétszeresen is elégedett lehetett, hisz egyrészt a tanítványa diadalmaskodott a legrangosabb hazai vívóversenyen, másrészt szövetségi kapitányként a döntőt látva konstatálhatta, hogy a válogatott két tagja még az év végén sem veszített jó formájából.
   A férfi kardcsapat eddigi jó szereplésének köszönhetően szinte majdnem biztosan olimpiai résztvevőnek számít – ezt véglegesen kijelenteni, csak a kvalifikáció március végi zárultával lehet majd –, így Áronnak és Tominak valóban karácsonyi ajándék volt az országos bajnokságon szerzett arany- és ezüstérem. (riersch)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez