Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659729
   « Vissza

Atlétika-ünnep: Ikarus évzáró

 « Cikkek és hírek 
2019. december 11.
 

 Ifjabb Tomhauser István kertvárosi testnevelőtanár és atlétaedző legjobb esetben akár három versenyzőéért is szoríthat majd a jövő nyári tokiói olimpián. Korábban Kiss Dániellel és Baji Balázzsal már világ- és Európa-bajnoki érmeket szerző, illetve olimpiai részvételeket kiharcoló edző neve ugyanis atlétikai körökben garanciát jelent a sikerre. Emiatt az ország számos részéből érkeznek hozzá atléták, akik az ő irányításával kívánják folytatni a felkészülésüket. Ezek az atléták – akik közül a remélt három olimpikon is kikerülhet majd – nem a kerületi Ikarus BSE sportolói, ám edzéseik egyik fő színhelye a Bátony utcai sporttelep, ahol a jelenlétükkel, munkájukkal és legfőképpen az eredményeikkel a helyi fiatalokat is motiválni tudják.

  Az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztálya hosszú évek óta szárnyal. Így volt ez, amikor a tehetségek még lyukas tetejű, fűtetlen öltözőben, majd barakkokban öltöztek, sárban és salakon futottak, télen pedig kénytelenek voltak beköltözni a SYMA Csarnokba. És még inkább így van ez, amióta ideális körülmények között edzhetnek a mátyásföldi sporttelepen.
 Mára a szakosztály létszáma megközelítette a négyszáz főt, melynek fele gyermek, másik fele viszont már versenyző. Ez utóbbiak pedig rendre kimagaslóan szerepelnek a hazai és a nemzetközi versenyeken. A szakosztály vezetése minden év végén meg szokta köszönni az edzőknek, versenyzőknek, a szülőknek és a támogatóknak a munkáját. Mivel minden évben nagy létszámú rendezvényről van szó, a köszöntés céljára az Erzsébetligeti Színház nagytermét szokták igénybe venni.

kepfile

   Az idei eseményre, november 21-én este ismét zsúfolásig megtelt a kerület legnagyobb terme. Ahol többek között Kovács Péter polgármester, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke köszöntötte az atlétákat. Az évértékelőn elhangzott tájékoztatóból kiderült, a 2019-es évet ismét a nagy számok uralták, az ikarusos atléták nagyjából 70 versenyen bizonyították tehetségüket.
  A legmesszebb közülük az egyesület egyetlen saját nevelésű olimpiai reménysége, Wagner-Gyürkés Viktória akadályfutó jutott, aki a Fedettpályás Eb-n a szabadtéri világbajnokságon és az USA – Európa atlétikaviadalon képviselhette a kerületet. Mellette Detrik Balázs súlylökő a Csapat Európa-bajnokságon, Kovács László súlylökő a junior Európa-bajnokságon, Pap Márk gátfutó pedig az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon bizonyíthatta a tehetségét. Az Ikarus BSE csapatai valamennyi korosztályban dobogós helyen végeztek az országos bajnokságokon, a gödöllőiekkel együttműködésben indított közös felnőtt csapat pedig a CSB-n úgyis csak egy hajszállal maradt el a győztes Budapesti Honvédtól, hogy az USA-Európa viadalon résztvevő Wagner-Gyürkés Viktóriát kénytelenek voltak nélkülözni. Vele biztos meglett volna az aranyérem is.

  Volt tehát mit péőlőedünnepelni november 21-én az Erzsébetligeti Színházban, ahol nemcsak vissza, hanem már előre is tekintettek. Így többek között megfogalmazták, hogy Wagner-Gyürkés Vikinek mindenképpen ott kell majd lennie az olimpián, illetve a már említett ifjabb Tomhauser-tanítványoknak is meg kell futniuk a szintidőt. A szakosztály további fejlődéséhez pedig elengedhetetlenül szükséges egy munka (sport) csarnok megépítése, melyre a tervek már elkészültek, és amelyet az önkormányzat is erre a ciklusra ígért. Illetve az is elhangzott, a sportág érdekei is azt kívánják, hogy a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megvalósuljon, mert az ehhez szükséges – Csepelre tervezett – infrastruktúra nemcsak egy versenyt fog majd kiszolgálni, hanem a hazai atlétika jövőjét is biztosítani fogja. Emiatt a kertvárosi atlétikai közösség is aláírta azt a petícióit, amely a 2023-as világbajnokság megrendezését támogatja.
                                                                                                                                                              Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez