Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659019
   « Vissza

Több mint fél lábbal az olimpián

 « Cikkek és hírek 
2019. december 11.
 


  A magyar férfi kardvívó-válogatott az idei világ- és Európa-bajnokságon szerzett ezüstérmével gyakorlatilag kvalifikálta magát a tokiói olimpiára. De mivel az olimpiai részvételért zajló harc még nem zárult le (a küzdelemsorozat 2020 március végéig tart majd), a matematikailag még támadható kijutásunkat eddig nem volt szabadott kijelenteni. A hátralevő négy Világkupán alakulhattak volna úgy is a dolgok, hogy azok ne nekünk kedvezzenek.
   Ám a Decsi András vezette kardcsapat nem elégedett meg a nyári düsseldorfi és budapesti ezüstérmeivel, hanem a kvalifikáció utolsó négy világkupaversenyének is úgy vágott neki, mintha nem ott állnának a világranglistán (2. hely), ahol valójában állnak. Ennek pedig a riválisok látták a kárát. Az első (és egyben idei utolsó) kairói világkupán ugyanis a kertvárosi Decsi Tamást is soraiban tudó kardcsapat ismét remekelt. Sorrendben a grúzokat, az irániakat és az olaszokat megverve egészen a döntőig meneteltek a fiúk. Pedig mindhárom riválisuk nagyon kemény ellenfél volt, az meg nem könnyítette meg a csapat helyzetét, hogy a kétszeres egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áron ezúttal kihagyta a versenyt. A fiúk azonban nélküle is kiválóan vívtak.

kepfile

Decsi András és a kardcsapat

   Az olaszok elleni elődöntőben például Decsi Tamás brillírozott, de előtte is mindig volt valaki, aki a vezéri feladatot magára vállalta. Decsi András csapata a kairói döntőben aztán a világranglistát toronymagasan vezető, és a vébédöntőben bennünket egyetlen találattal legyőző koreai csapattal találta szembe magát. A világkupa fináléja pedig a budapesti vébédöntőhöz hasonló kiélezett, szoros küzdelmet hozott, melyben ugyan ismét egy hajszállal az ázsiaiak bizonyultak jobbnak – Korea 45-41-re nyert –, ám a fiúk újfent bizonyították, hogy méltó ellenfelei tudnak lenni a világ jelenlegi legjobb kardcsapatának is.
  A kvalifikációból hátralevő három világkupán, Varsóban, Padovában és zárásképpen Budapesten (mindhárom verseny 2020 első negyedében lesz majd) lesz még lehetőségük a fiúknak az újabb erődemonstárciókra, talán még a koreaiak magabiztosságát is meg tudják majd ingatni, de a fókusz természetesen már a jövő nyári olimpián lesz majd. Mert hogy a magyar kardcsapat olimpiai részvétele ezzel az újabb bravúrezüsttel majdnem száz százalékban biztossá vált, ami azt jelenti, hogy ismét lesz majd kertvárosi vívó és edző az olimpián.
                                                                                                                                                  Riersch Tamás



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez