Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658981
   « Vissza

Legendák a Legendában

 « Cikkek és hírek 
2019. október 16.
 

kepfile

   Az elmúlt években sok programnak volt már a helyszíne a Legenda Sörfőzde Center Kövirózsa utcai létesítménye, ám olyan eseményre, mint amelynek szeptember utolsó szombatján helyszíne volt, eddig még nem volt példa a kertvárosi sörfőzde életében. Szeptember 28-án ugyanis nem a sörbarátok és nem is a rockrajongók lepték el a főzdét, hanem azok a lelkes sportrelikvia-gyűjtők, akik egyébként az olimpiai játékok programját is színesíteni szokták.
   A Magyar Olimpiai Akadémia és a Mező Ferenc Sportbizottság Emlék- és Hagyományőrző Albizottsága első ízben rendezte a Nemzetközi Olimpiai Gyűjtőtalálkozóját a sashalmi sörözőben. A szeptember 28-i program már a 21. ilyen nemzetközi gyűjtőtalálkozó volt, és nem most debütált a Kertvárosban. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör ugyanis 2007-es megalakulását követően azonnal házigazdája volt az azévi gyűjtőtalálkozónak.
  Ma már nehéz elképzelni, hogy miként férhetett el az akkori sok gyűjtő a Rákosi úti régi postaépületben (mai Civilházban). Mert, hogy a gyűjtőtalálkozók iránt meglehetősen nagy szokott lenni az érdeklődés. Emiatt a szervezőknek olyan helyszínre van szükségük, ahol a több mint száz gyűjtő és az általuk hozott rengeteg relikvia is kényelmesen elfér. A találkozók emiatt a múltban olyan helyszíneken voltak, mint a SYMA Csarnok, vagy a dr. Mező Ferenc és Csík Ferenc Általános Iskolák aulája és tornacsarnoka. Ezekhez képest a Rákosi úti régi postahelyiség tényleg csak egy aprócska lyuknak számított.
  – Annál jóval ideálisabb helyszín a Legenda Sörfőzde Center – tudtuk meg Győr Bélától, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárától, a rendezvény főszervezőjétől. – Egyrészt kellő nagy tér áll a gyűjtők rendelkezésére, és biztosítva van a résztvevők kiszolgálása is. A Legenda név is közel áll hozzánk, hisz a gyűjtőtalálkozóinkon számos magyar sportlegenda is tiszteletét szokta tenni.
  Szeptember 28-án is több legendás vendége volt a sashalmi Legendának, ahol többek között dr. Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázó, Majsai Károly paralimpiai ezüst- és bronzérmes asztaliteniszező, Hóbor Béla, 2012-ben a világ legjobbjának megválasztott röplabda-játékvezető és Császári Attila világbajnoki ezüstérmes öttusázó, az Európai Öttusa Szövetség korábbi elnöke is megtekintette a relikviákat.
   De a hangsúly ezúttal is a könyvek, jelvények, zászlók és egyéb ritkaságok cseréjén, illetve adás-vételén volt. Az idei rendezvényre 10 ország több mint száz gyűjtője érkezett a kerületbe, akiket a Magyar Olimpiai Bizottság nevében Vékássy Bálint főtitkár személyesen köszöntött. A sportvezető elmondta, az idei gyűjtőtalálkozó a jövő évi olimpia egyik előállomásának is számít. Tokióban ugyanis pontban 300 nap múlva fog fellobbanni az olimpiai láng.                                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez