Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28660044
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Szűz jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2019. augusztus 22.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén a Nap augusztus 23-tól szeptember 23-áig tartózkodik a Szűz jegyében. A Zodiákus hatodik jegye mifelénk azt jelzi, hogy megérkeztünk az utolsó nyári hónaphoz. Ezt érzékelteti Kányádi Sándor is Nyárutó című versében:
   „Maradna még a nap,
   de nőnek az árnyak
   kár, hogy nemsokára
   vége lesz a nyárnak.”

  A jegyet Aratószűznek is szokták nevezni, amely utal az aratás, betakarítás mezőgazdasági munkálataira. A földmunkákhoz szorgalom szükségeltetik. A Szűz jegy képviselőinél ez egy alaptulajdonság. Tökéletességre törekszik, ezért roppantul zavarja, ha netán a külső körülmények miatt valami nem olyanra sikerül, ahogy ő szeretné. Magasak az önmaga felé irányuló elvárásai, ezért nyugodt szívvel rábízható bármely feladat elvégzése.
   A Szűz rendszerfüggő, mások szemében néha bogarasnak, mániásnak tűnik. Legnagyobb csapás a számára, ha valaki felborítja a rendszerét. Szinte a megbocsáthatatlan bűnök kategóriájába tartozik nála, ha rendet raknak az íróasztalán vagy takarítanak a dolgozószobájában. Ha elkezd foglalkozni a tökéletes egészség témakörével, akkor addig kutat, míg fel nem fedez valami rendellenességet. Ezért ne vegyünk neki ajándékba orvosi témájú könyveket, mert még diagnosztizál valamit önmagában.
 Egyszer egy belgyógyász orvos barátomnak elvittem egy EKG-s eredményemet, amit az akkori kórházi munkahelyemen készíttettem kíváncsiságból. Azt mondta, miután megnézte a papírt, hogy tökéletes a szívem, de ad egy jó tanácsot. Mi lenne az? – kérdeztem. Ne menj többet orvoshoz, mert előbb-utóbb találnak valamit! – mondta nevetve. Ha a problémák lekerülnek a fizikai testünk szintjére, akkor megjelenik a betegség. Komoly baj esetén jó az orvos a háznál. Akarom mondani a háziorvos, illetve a szakorvos.
   Meg szoktam jegyezni, hogy a gyógyszergyárak biztos utálhatnak engem, mert nem vagyok rendszeres fogyasztó. Mindannyian tudjuk, akik eltöprengtünk a világ mélyebb igazságairól, hogy a gyógyszeriparnak nem érdeke a sok egészséges egyed alkotta társadalom.
  Az ókori Kínában az számított igazán jó orvosnak, akinek kevés volt a betege. Akkoriban elsődleges volt a megelőzés. Erre manapság is lenne lehetőség, de valahogy kevesen élnek vele. Az emberiség ellustult, nem mozog eleget, egészségtelen a táplálkozása, sok a bevitt kalória, kevés a friss, energiadús táplálékfogyasztás és a folyadék, amit magunkhoz veszünk. Víz és teák helyett cukrozott üdítők, mértéktelen alkohol, friss levegő helyett szmog és cigaretta, nyugalom helyett stressz.
  Szükségtelen tovább sorolni a XXI. századi ember viszonyulását önmagához és másokhoz. A lényeg az, hogy előkészítjük a talajt ahhoz, hogy tüneteink és betegségeink legyenek. Mivel nem az igazi okot, a problémát magát gyógyítják, ezért az történik, hogy a tünetek gyógyszeres elfojtása még inkább lefele taszít a betegség-lejtőn.
   Mi is a gyógyszer? Angolul drognak nevezik, és ez telitalálat. Egy függőséget okozó szer. Méreg. Mellékhatásokkal és ez által újabb tünetek kezelésének lehetősége újabb gyógyszerekkel. Azt nem tagadom, hogy bizonyos esetekben életmentő lehet egy gyógyszer. Például egy komoly tüdőgyulladás esetén életveszélyes elutasítani az antibiotikumokat. De a náthára nem okos dolog a legkeményebb szereket bevetni. Verébre sem szoktak ágyúval lőni.
  A Szűz ember azt tanítja számunkra, hogy a rendszer fontos az emberiség, a társadalom, a közösség, s nem utolsósorban az egyének életében. Ahogy az életritmus, az alvás-ébrenlét, munka vagy tanulás és pihenés egyedi egyensúlyát is üdvös, ha megtaláljuk. Nem vagyunk egyformák. Egyének vagyunk. Az viszont cseppet sem mindegy, hogy félelmeink, vágyaink, egoizmusunk által ösztönvezérelt perszónákként küszködünk, vagy tudatosan, mások érdekeit és épülését figyelembevevő, segítőkészen cselekvő emberekként utazunk Naprendszerünk leggyönyörűbb bolygóján.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.

   Vigyázzanak magukra és egymásra!     Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez