Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659277
   « Vissza

Több díjlovas, javuló körülmények

 « Cikkek és hírek 
2019. május 15.
 

13. évében a Csömör Kupa

kepfile

Pataky Viktória Warnstein Junior nevű lován a könnyű középosztály 7-es feladatában a Csömör Kupán. Felkészítője: Pintér Fruzsina

 Csömörön, április 14-én a Szedervölgyi Lovardában megrendezett versennyel immáron a 13. évébe lépett a nagyközség önkormányzata által a díjlovas utánpótlás fejlesztésére alapított vándordíj, a Csömör Kupa. A póni klub és a díjlovagló szakág közös minősítő versenyén 126 pónis és 38 licences lovas nyergelt. Utóbbiak között számos, a négyszögbe visszatérő régióbeli sportoló volt, mint például Ignácz Réka, Begidsán Eszter, akik eddig a tanulmányaik miatt szüneteltették pályafutásukat. Vizi Viktória szülése után ült ismét nyeregbe. Az indulók között Vida Réka személyében olyan is akadt, aki eddig csak szórakozásból lovagolgatott, majd mint közgazdász megteremtette magának a versenysportba lépés hátterét.
   Felnőttként kezdve persze rögösebb kitanulni a lókormányzás fortéjait, mint amikor 3-6 év pónizás után kerül valaki a „nagyok” közé. Erre tipikus példa volt a XVI. kerület Baross utcai Szíriusz Lovardából jött Misefai Péter 0. évfolyamos gimnazista esete, aki egy éve megnyerte a póni OB-t, április 14-én rajtengedélyezett, a Csömör Kupa május 5-ei II., a Pest megyei Bajnokságba is értékelt fordulóján, Kelemen Csilla lovardájában pedig már licencesként 8% előnnyel, 73%-os teljesítménnyel, fölényesen megnyerte az E5 feladatot.
  A lovasok számának növekedése húzza magával a technikai hátteret. A Baross utcai lovardában pónis csapatot szervező és versenyeztető Bárdos Brigitta 17 x 30 méteres fedeles építésébe kezdett. Csömörön Kelemen Csilla 20 x 60 méteres, műanyag elemekből álló négyszöget gyártatott le, amire igencsak szükség is volt, mert a május 5-ei II. fordulóra 213 pónis és 31 CDN-es nevezés érkezett. A nevezési rekordot szó szerint beárnyékolta a kitartó eső, ami miatt a délutáni díjugrató számokat törölni kellett. A megvalósult 174 start egyik különlegessége a Balogh-család házi bajnoksága volt. Balogh Anna, Kelemen Csilla lovardájában működő pónis csapat oktatója, a verseny egyik szervezője maga a könnyű osztály 8-as feladatában 64%-al karriercsúcsot ért el, míg Álmos öccse az előkezdő gyerek kategóriában 60%-ot, Emese húga a kezdő ifik között – nővére Atlanta nevű lován – 61,8 százalékot teljesített. Kiss István vezető bíró szerint a húgocska lesz az, aki előbb fog az oktatójuk nyomába érni.
   A Csömör Kupát két forduló alapján Szellár Emese, a Csömöri LTKE lovasa nyerte. Edzője, Horváth Béla Bence 2008-ban maga is a kupa győztese volt. A győztes jutalma a sorozat fő támogatója, az Auchan Liget áruház tortája lett. Mindemellett a CDN-es feladatok győztesei tárgyjutalomként konyhai mérlegeket és szendvics sütőket, a pónisok Milka és saját márkás csokikat kaptak a csömöri Auchantól.
                                                                                                                                               Kép és szöveg: -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez