Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603683
   « Vissza

A Kertváros futónagykövete

 « Cikkek és hírek 
2019. április 15.
 

Nehéz volt Gajdos Tamással egy beszélgetést összehozni, mert a népszerű híradós állandóan futásban van. Vagy a reggeli, déli vagy esti híradó miatt kell sietnie az ATV kőbányai stúdiójába, vagy pedig önszántából „futkározik”. Kerületünk „televíziós arca” akár a száguldó riporter címet is kiérdemelhetné. Nem véletlen, hogy alig egy hónapja Magyarország egyetlen Fitness és Wellness díjátadó Gáláján, a Just Clear Award-on a „Legfittebb műsorvezetőnek” választották.

kepfile

Gajdos Tamás 61 évesen 16 bajnoki címre hajt

  – Tudom, hogy sokan foglalkoznak a koroddal, de azért mi is tisztázzuk le, hány éves is vagy Te valójában?
  – 61.

  – Nem könnyű elhinni. És ezt nemcsak a külsőd miatt mondom, hanem a miatt a rengeteg energia miatt is, amellyel az életedet éled.
  – Ebben nagy segítséget jelent számomra a családom, a párom, és a két legkisebb gyermekem, akik mellett nem lehet megöregedni. De a televíziós életmód se nagyon engedi a túlzott elkényelmesedést, emiatt pedig állandóan edzésben kell lennem, és fittnek kell maradnom.

  – Ez rendben is van, de te már sportot csinálsz a fittségből.
 – Nekem az, hogy sportolhatok, egyenesen a regenerálódással ér fel. Szerencsére olyan a munkám, hogy napközben is tudok egy-egy órát a kondíciómra szánni. Szerintem, rajtam kívül még sokaknak van ilyen lehetősége, ám nem élnek vele.

   – Tavaly voltál kerek hatvanéves. Akkor azt vállaltad, hogy a jubileum alkalmából hat sportágban hat bajnoki címet szerzel. Sikerült ezt a vállalásodat teljesítened?
   – Nem igazán. A hat sportág megvolt, de bajnoki címből végül nyolc lett. Ezért idén azzal büntetem magamat, hogy megduplázom a tétet, azaz 16 bajnoki címet szeretnék begyűjteni. Ezzel egyrészt imádott kerületemnek kívánok kedveskedni, másrészt „hátat szeretnék fordítani” a 61 évemnek is.

   – Nem kis vállalás!
   – A bajnoki címek begyűjtését már el is kezdtem. A Fedettpályás Szenior Atlétikai Országos Bajnokságon ugyanis a 400, a 800 és az 1500 méteres futószámot is megnyertem. Ezt a triplázást szívesen megismételném majd a nyári szabadtéri szenior országos bajnokságon is, amit történetesen az Ikarus-pályán rendeznek majd. Aztán ott van még a duatlon, a triatlon, az országúti kerékpár, a futásíjászat és az új szerelmem, a laser run (lézerlövészetes futás), amit már otthon is tudok gyakorolni. A konyhánkból a nappali távolabbi fala éppen nyolc méterre van, a versenytáv pedig 7,5 méter. Szóval, ha minden jól megy, akkor szeptember végére meglesz a 16 bajnoki cím.

   – Akkor az idei esztendőt ki is pipálhatjuk?
   – Szó sincs róla, mert van egy másik vállalásom is: szeretnék egy esztendőn belül szenior világ- és Európa-bajnoki címet és a masters olimpiai bajnokságot (vagy legalább érmet) nyerni. Erre pedig idén komoly esélyt érzek. (2019-ben a fedettpályás szenior atlétikai világbajnokságot a lengyelországi Torun-ban, a szabadtéri szenior Európa-bajnokságot Jesoló-ban, a masters olimpiának megfelelő European Masters Games-t pedig Torinóban rendezik. A versenyhelyszínek közelsége miatt Tamás mindhárom versenyen rajthoz állhat majd.)

   – Végére árulj még el valamit: hogy áll a külön­versenyetek a lányoddal?
   – Dominika lányom 16 esztendős, ez éppen „reciproka” az én 61-emnek. Ő is atletizál, mint én, és nagyon ügyes. 800 méteren sokszoros korosztályos magyar bajnok, és már nemzetközi versenyen is rajthoz állhatott. Remélhetőleg őt is inspirálja, hogy legyőzzön engem, de sajnos hivatalos versenyen még nem mérkőzhettünk meg. Itthon ugyanis nincs hagyománya az olyan versenyeknek, melyen nem kor és nem alapján, hanem időeredmény alapján állítják össze a futamokat. Mert, ha lenne ilyen, akkor futhatnánk egy futamban, a 800-as időeredményeink ugyanis fej-fej mellett vannak. Jelenleg egy picit ő áll jobban, de nem adom fel, hanem megpróbálom emelni a tétet. Mondjuk a Masters olimpián, amelyen mindenképpen csúcsot kellene javítanom a dobogóért.

kepfile

   (Cikkünk még a Torun-i fedettpályás atlétikai világbajnokság előtt született, amelyen Tamás 800 és 1500 méteren is döntőbe jutott. Az éremszerzésre a rövidebb távon volt nagyobb esélye, ám ezúttal egy hajszállal lemaradt a dobogóról, és negyedik lett. Ennek ellenére a vállalása, a 16 hazai országos bajnoki cím nem forog veszélyben.)
                                                                                                                                                               Riersch Tamás



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez