Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662817
   « Vissza

Sertéskocsonya

 « Receptek 
2019. február 20.
 

    Hozzávalók: 1,5 kg kocsonyahús bőrkével, füstölt hússal, 1-1 sárgarépa, gyökér, kis zeller, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 hegyes szárított erőspaprika, só, egész bors, pirospaprika
A jól megtisztított kocsonyahúsokat bő, hideg vízben tesszük fel főni. Ha felforrt, a vizet leöntjük róla és annyi hideg vízben, amennyi ellepi a húst, újból felfőzzük. Ha forrni kezd, megsózzuk, hozzáadjuk a zöldséget, a borsot, és kicsi lángon puhára főzzük. A levet egy tiszta vászonruhán átszűrjük, utána teljesen lezsírozzuk és hagyjuk kihűlni. A nagyobb csontokat eltávolítjuk. A húsokat, zöldséget 4 mélytányérba rakjuk egyenlően elosztva. Ráöntjük a kihűlt levet, tetejét pirospaprikával megszórjuk, és hideg helyre tesszük.

    Jó étvágyat kívánunk! (Receptünket Szakál László: Régi ünnepek a konyhában című művéből közöljük.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez