Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655988
   « Vissza

A küzdősportok harcosai Mátyásföldön

 « Cikkek és hírek 
2019. február 20.
 

Sportlegendák Söre, az átcimkézett Hableány

kepfile

Szegedi Döme beszámolóját hallgatja Hárspataki Gábor és Patakfalvy Luca a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör rendezvényén, a mátyásföldi színházban

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör, amely civil szervezet az önkormányzat támogatása mellett 12 év után újabb patrónusra lelt. A kerületünkben 2013 óta létező Legenda Sörfőzde vezetője, Kovács József Olasz ugyanis úgy gondolta, hogy a lehetőségein belül beszáll a Kertvárosba látogató sportikonok megajándékozásába. A rákosszentmihályi sörfőző egyik klasszikus termékének, a Hableány nevet viselő világos (alacsony alkoholtartalmú) sörnek készíttetett egy új, speciális címkét „Sportlegendák” néven, és az így felcímkézett söröket – csak limitált példányban – idéntől kezdve a valódi sportlegendáknak adományozza.
  A Sportlegendák Sörét pedig első ízben három küzdősportos, a taekwondos Patakfalvy Luca és a karatés Hárspataki Gábor és Szegedi Döme vehették át. Ők voltak ugyanis a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör 12. évadjának első vendégei. A két sportág először szerepelt a baráti kör programjában – pontosabban a taekwondo már bemutatkozhatott nyolc évvel ezelőtt egy kerületi küzdősportfesztiválon a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében –, és talán nem túlzás kijelenteni, hogy rögtön nagy sikert is arattak. Köszönhetően a meghívott vendégeknek, akik közül Luca és Gábor a 2018-as esztendő legjobb taekwondosa és karatésa, Döme pedig 2014 legjobb hazai karatékája volt. A három sportoló fiatal kora ellenére már komoly eredményekkel rendelkezik, világ- és Európa-bajnoki címek állnak a neveik mellett, ráadásul mindhárman sporttörténelmet is írtak, hisz Luca az első magyar taekwondos volt, aki megnyerte a US Open-t, Döme első magyar karatésként győzött a legerősebb versenysorozatban, a Premier League-ben, míg Gábor első magyar karatésként tavaly felnőtt Európa-bajnoki döntőt vívhatott.

kepfile

   Luca és Gábor nem mellesleg esélyes a tokiói olimpiai szereplésre, bár a kvalifikáció során mindkettőjüknek bravúrokra lesz majd szüksége. Többek között erről is szó esett a január 30-i rendezvényen, melyen a fiatal sportolók pályafutásuk kezdetéről, büszkeségeikről és kudarcaikról, valamint a sporton kívüli életükről is szót ejtettek. Így többek között arról is, hogy Luca és Döme is a kerületben laknak, és élvezik az önkormányzat támogatását. A rendezvényen részt vett Luca édesapja, Patakfalvy Miklós, egykori világbajnoki ezüstérmes takwondos, a Magyar Taekwondo Szövetség alapítóelnöke és az Európai Taekwondo Szövetség elnökségének a tagja is, aki nem titkolta, hogy élete legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy világversenyen – például a 2015-ös lettországi junior Európa-bajnokságon – a lánya nyakába akaszthatja az aranyérmet.

kepfile

Két nappal az Erzsébetligeti Színházban történtek után a ciprusi Larnaca-n rendezett G1-es besorolású Ciprus Open takewondo-versenyen Patakfalvy Luca kitűnő versenyzéssel egészen a döntőig menetelt, ahol az olimpiai ezüstérmes szerb Bogdanovicstól szenvedett vereséget. Luca tehát egy remek ezüstéremmel kezdte az idei versenyszezont, ráadásul az érmet nem mástól, mint a nemzetközi szövetség által delegált magyar versenyigazgatótól, a hazai szövetség elnökétől, nem mellesleg saját édesapjától, Patakfalvy Miklóstól vehette át.

    A három sportoló a rendezvény végén egy kis bemutatót tartott sportága technikai elemeiből, majd ezt követően Hóbor Bélától, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör elnökétől és Borovitz Tamástól, a klub tiszteletbeli elnökétől átvették a bevezetőnkben említett exkluzív „legendás” ajándékokat.
                                                                                                                                                         Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez