Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.11.27. vasárnap
Virgil
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25750234
   « Vissza

Emlékezés a tornaterem névadójára

 « Cikkek és hírek 
2019. február 20.
 

 

80 éve született Novák Dezső

kepfile

Novák Dezső emléktábláját együtt koszorúzta meg Borovitz Tamás, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör de­cem­berben leköszönt elnöke, és Hóbor Béla, a baráti kör új elnöke. Az őrségváltással egyidőben a baráti kör tagja lett Gedó György olimpiai bajnok, és az elnökség két új tagnak: dr. Konrád Ferencnének (a 2015-ben elhunyt olimpiai bajnok vízilabdázó özvegyének) és Gerstenbrein Ágnesnek (a Corvin Mátyás Gimnázium pedagógusának) a munkájára is számíthat majd.

   Novák Dezső, a kerület díszpolgára február 3-án lett volna nyolcvan esztendős. A Fradi legendája körülbelül húsz éve költözött a Kertvárosba (Rákosszentmihályra), és az önkormányzat képviselő-testülete sporteredményei elismeréseképpen 2004-ben díszpolgári címmel tűntette ki. A Ferencváros egykori labdarúgója, majd edzője hosszas betegséget követően 2014-ben hunyt el. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör – melynek Novák Dezső is alapítótagja volt – kezdeményezésére és az önkormányzat támogatásával 2016-ban a Lemhényi Dezső Általános Iskola tornatermét róla nevezték el.
   Február 7-én itt emlékezett meg a kerület és a Ferencváros az egykori kiváló labdarúgó születésének nyolcvanadik évfordulójáról. Az ünnepségre a család és az önkormányzat mellett számos régi játékostárs, Fenyvesi Máté, Dunai Antal, Bálint László, Mucha József is elfogadta a szervezők meghívását.
   A Ferencváros Labdarúgó Zrt. Orosz Pál vezérigazgató személyében a legmagasabb szinten képviseltette magát. A házigazda Lemhényi iskola növendékeinek műsorát követően a résztvevők – az önkormányzat, az iskola, a baráti kör, az MLSZ, a Magyar Olimpiai Akadémia és a Fradi Baráti Kör – megkoszorúzták a Hősök fasori tornaterem bejáratánál levő Novák Dezső Emléktáblát.

kepfile

  A február 7-i rendezvényen mutatták be Szále László Novák Dezső Emlékkönyvét is, mely alkotás szintén a kétszeres olimpiai bajnok, olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, Vásárvárosok-kupája győztes, négyszeres magyar bajnok, egyszeres magyar kupagyőztes születésének nyolcvanadik évfordulójára készült.

kepfile

   Novák Dezső tiszteletére a kertvárosi ünnepséget megelőzően egy héttel Tapolcán – immár ötödik alkalommal – utánpótlás emléktornát rendeztek, míg a Fradi Múzeumban hamarosan egy emlékkiállítással tisztelegnek a zöld-fehér klub legendája előtt.
                                                                                                                                                             Riersch Tamás 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. november 09.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez