Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 tojás, 2 evőkanál cukor A töltelékhez: 25 dkg cukor, 25 dkg őrölt mandula, fél kávéskanál őrölt fahéj, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja A vajat a liszttel, sütőporral, tojással, a két evőkanál cukorral jól eldolgozzuk. Háromszor nyújtjuk a tésztát, amit végül két egyenlő részre osztva tepsiben a következő töltelékkel kenünk meg: a cukorból sűrű szirupot főzünk, hozzáadjuk a mandulát, a fahéjat, mazsolát, a citrom héját. A tészta tetejét tojással megkenjük és villával pár helyen megszurkálva, erős tűzön megsütjük. Felszeletelés előtt vaníliás cukorral bőven meghintjük. Jó étvágyat kívánunk! |