Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601586
   « Vissza

Varázspont az Erzsébetligetben

 « Cikkek és hírek 
2018. december 12.
 

  A VARÁZSPONT Gyermekfoglalkoztató, Fejlesztő és Művészetpedagógiai Központ harmadik éve várja látogatóit új helyszínen az Erzsébetligetben. A műhelyt 2001-ben Mátéfi Erika hozta létre azzal a céllal, hogy művészetpedagógiai módszerekkel segítsék a gyermekeket saját alkotó erejük kiaknázásában, és fejlődésük során teljes személyiséggé épülhessenek, akik nem kész mintákat szeretnének kapni, hanem bátran és nyitottan vágnak neki olyan kalandoknak, ahol nemcsak a válaszokat, hanem esetleg a kérdéseket is nekik kell megtalálni.

kepfile

  – A képzeleti tevékenységek aktív fejlődéséhez elengedhetetlen a minket körülvevő világra való rácsodálkozás. Ennek fejlesztéséhez a gyermekeknek minél több tapasztalásra, élményre van szükségük, hogy kompetenssé és ezáltal felelőssé válhassanak saját életük formálásában – vallja a Varázspont igazgatója. – A művészet az a nevelési eszköz, amivel egyszerre tudjuk a kisgyerekeket alkotóvá és befogadóvá formálni. Hosszú évtizedek pedagógiai kutatásai és tapasztalatai bizonyítják, hogy a kreatív gondolkodás fejlődését kisgyermek korban a művészeti tevékenységek fejlesztik a leghatékonyabban. Egy megoldásra váró probléma felismerése, a rugalmasság, az eredetiség, a sokoldalú megközelítés, az újrafogalmazás képessége mind a kreatív gondolkodás elemei, melyek nem csupán a felnőtt élet kihívásainak való megfelelésben fontosak, de a harmonikus személyiségfejlődés nélkülözhetetlen lépései is.
 – Észre kellett vennünk az utóbbi években, hogy a kreativitás, az együttműködés, a kommunikáció művészetpedagógia módszerekkel történő indirekt fejlesztése mellett egyre több kisgyermeknek és családnak van szüksége valamiféle direkt fejlesztésre is – veszi át a szót Takáts Rita, a Varázspont vezető művészetpedagógusa. – Amikor a jelenlegi épületben megnyitottuk az újraszervezett központot, olyan foglalkozásokat is befogadtunk, amelyek a régi, jól működő csoportok mellett fejlesztőpedagógiával, tanulást segítő módszerekkel segítik a gyerekeket. Ez a kínálat folyamatosan bővül, többféle tanácsadó és terápiás szakember is megtalálható a Varázspontban, illetve rajtunk keresztül, akik a gyermeknevelés és a családi élet speciális problémái­ban, valamint az átlagostól eltérő fejlődési ütemű gyermekek fejlesztésében is segítséget tudnak nyújtani.
  – Ennek a fontos munkának a támogatására hoztuk létre a Varázsvár Játszóházat, amely TSMT terapeuta által tervezett ugrálóvárral és a kisebbeknek kitalált játszósarokkal várja a gyerekeket. A játszóház célja az önfeledt játékkedv kielégítése, emellett rendszeresen ad otthont születésnapok, tematikus foglalkozások vagy más családi, közösségi ünnepeknek is. Az Okosjáték együttműködő támogatását élvezzük a kezdetek óta, idén karácsonyra konstruáló- és építőjátékokkal bővítették a kínálatunkat, s akinek megtetszenek ezek a játékok, az meg is vásárolhatja őket akár az interneten keresztül, akár közeli bemutatóboltjukban. A közelgő ünnepre megújult olvasósarkunk is, a Kultúrgyerek jóvoltából csodálatos mesekönyveket, színezőket kaptunk, melyben ha örömüket lelik a gyerekek, a honlapjukon keresztül megrendelt ajándékok nálunk átvehetők.

kepfile

   A Varázspont kialakításánál fontos szempont volt, hogy külsőleg is igényesen illeszkedjen a gyönyörűen rendezett Erzsébetligetbe, belül jól szolgálja a családok igényeit, akik sokszor eltérő korú gyermekeiknek szeretnének egyszerre tartalmas elfoglaltságot biztosítani. Ám mindenekelőtt egy olyan Varázspontot szerettek volna megálmodni a vezetők, ahonnan tényleg jó elindulni, és ahová érdemes megérkezni.
                                                                                                                (Részletes információ: www.varazspont.hu)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez