Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655958
   « Vissza

Kerestük a fogást a birkózókon

 « Cikkek és hírek 
2018. december 12.
 

   Tizenegyedik évadának utolsó állomásához érkezett a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör, melynek tagjai november 26-án a nemrég befejeződött birkózó-világbajnokság hőseit látták vendégül. A meghívottak között volt az első magyar érem szerzője, Barka Emese, aki egyébként a XVI. kerület lakója, így élvezi az önkormányzat és a kerület támogatását, amit rendszeresen jó eredményekkel hálál meg. Rajta kívül az est vendége volt még a Papp László Sportarénában ezüstérmet szerző Korpási Bálint, illetve a magyar birkózósport doyenje, a budapesti vébén hatalmas küzdeni tudásával elismerést kivívó Kiss Balázs is.

kepfile

  A három sportoló ezúttal egy picit korábban érkezett a rendezvényre, mert a közönségtalálkozó előtt még megtekintették a mátyásföldi birkózócsarnokot is, ahol a vezetőedző, Forray Attila kalauzolta őket. Kiss Balázsék elismerésüket fejezték ki, mint mondták: „egy ilyen létesítményben öröm lehet birkózni”. Ezt követően átmentek a szomszédos Erzsébetligeti Színházba, ahol meglepően sok rajongó várt rájuk.
   – Már az előtérben odajött hozzám egy kislány, aki saját készítésű ajándékot adott nekem – mondta Balázs nem titkoltan egy kicsit meghatódva a gesztustól.
   Mindez pedig meg is adta az est alaphangját, a birkózók felszabadultságának pedig a közönség is nagyon örült. A téma természetesen a nemrég befejeződött birkózó-világbajnokság volt, ahol a résztvevők nemcsak szereplésüket vették górcső alá, hanem olyan titkokat is elárultak, hogy a sorsdöntő meccseik előtt mivel töltötték az idejüket, hogyan próbáltak regenerálódni és hangolódni. Barka Emese például az elveszített elődöntő és másnapi bronzmeccse között edzői engedéllyel moziba ment, és „Az első ember” című filmmel próbált meg kikapcsolódni. Mint az eredménye is bizonyítja, sikerrel. Kiss Balázs, aki egyszerre két sokkot is kapott a vébén, egyrészt, hogy kikapott egy ismeretlen fiatal bolgártól, másrészt, hogy a legyőzője óriási meglepetésre döntőbe jutott. Ez utóbbi számára vígaszágat jelentett, ám az azelőtti órákat nem az edzőteremben, hanem a párjával egy zuglói japán kertben töltötte, ahol olyan világbajnoki témákról beszélgettek mint, hogy mit kell majd vásárolni, vagy, hogy ki és mikor indítja el otthon a mosást. Korpási Bálintnak is egy napja volt a világbajnoki döntő előtt, amit szobatársával, a szintén vébédöntős Bácsi Péterrel részben alvással, részben pedig beszélgetéssel töltött el.
   A vébéélmények megosztását követően pedig még birkóztak is a vendégek. Köszönhetően a Kertváros SE Birkózó Szakosztályának, amely egy szőnyeget, és Bíró Roland kadetválogatott birkózó személyében egy edzőpartnert is biztosított a rendezvény számára. Roland segítségével Korpási Bálint is bemutathatta híres pörgetését, Barka Emese a lábra támadását, illetve azt, hogy nem ijed meg a fiú ellenfelektől sem, Kiss Balázs pedig nemes egyszerűséggel aláfordult, és dobott egyet ellenfelén.

   A mátyásföldi színház Harmónia termében nem ez volt az egyetlen sportesemény: korábban már kardozott itt Szi­lá­gyi Áron és Decsi Tamás, a két asztalitenisz-legenda, Jónyer Pista és Gergely Gábor is ütött már a teremben néhányat, legutóbb pedig Magát Krisztina súlyemelő és edző édesapja, Magát János mutatta be a két fogásnemet. De a közönség most szórakozott a legjobban, mert a birkózók nemcsak bemutatót tartottak, hanem humorral is fűszerezték látványos előadásukat. Szász József alpolgármester el is mondta a rendezvény végén, hogy ez az előadás jó reklámja volt a birkózásnak, amely motivációt jelent a kertvárosi utánpótlás számára is.

   A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör idén már „csak” egy tisztújító közgyűléssel búcsúzik az óévtől, de jövőre újabb sportmeglepetésekkel szeretné megörvendeztetni a kerületi sportbarátokat. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez