Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603461
   « Vissza

Megújult Kistarcsa főtere

 « Cikkek és hírek 
2018. december 12.
 

kepfile

 Köszöntő beszédét mondja Solymosi Sándor, Kistarcsa város polgármestere

   – Ez a beruházás megkoronázza az elmúlt nyolc évben az Élhető kisváros program keretében végzett munkánkat – mondta Solymosi Sándor polgármester azon az ünnepségen, melyen átadták a város lakosságának a 287 millió forintos beruházással felújított Ifjúság teret. A tér a város főtere, s úgy nagyjából mindenkinek elege volt a nagyobb rendezvények alkalmával a porban fürdőzésből vagy sárban dagonyázásból. De ennek most vége: Európai színvonalú főteret kapott a város, melynek ünnepélyes átadására december 8-án került sor.
   Juhász István alpolgármester a köszönet szavait tolmácsolta: a képviselő-testületnek, hogy pártállástól függetlenül támogatták a projektet; a szakembereknek (tervezőnek, kivitelezőnek, hivatali dolgozóknak), akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Majd köszönetet mondott Kistarcsa lakosságának, hogy türelemmel viselték az építkezés alatti parkolási, közlekedési nehézségeket.

kepfile

Juhász István alpolgármester köszönte a lakosság türelmét

   A terveket az Archinet építészeti kft. készítette, melynek vezetője, Tóth Tamás, mint a tér tervezője elmondta, hogy a településkép meghatározó eleme a közterek minősége, és örömmel vettek részt ebben a munkában. Köszönte a város vezetőinek bizalmát, a kivitelező kiváló munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a lakosok is ilyen örömmel fogják használni ezt a megújult teret.
 Mira-Berczeli Krisztina, a teret kivitelező Miraber vezetője azzal kezdte beszédét, hogy: – Kivitelezőként és kistarcsai polgárként örömmel tölt el, ha végignézek a megújult Ifjúság téren. Majd ismertette a beruházás főbb adatait: az elmúlt 166 napban több mint 270 méter csapadékcsatorna épült (a tér csapadékvizét a Széchenyi út alatt futó csapadékcsatorna fogadja be, majd szállítja a kőkeresztig a patakba – a szerk), 5500 négyzetméter térburkolatot és 59 parkolóhelyet építettek a kivitelezők. Telepítettek modern kandelábereket, utcabútorokat, ülőköveket, ültettek növényeket, és lefektettek 2900 négyzetméter gyepszőnyeget, melynek öntözéséről automata öntözőrendszer gondoskodik.
   – Remélem, hogy a jelenlegi tér sok örömöt jelent majd a jelenlegi és a jövő generációinak – mondta a kivitelező. – Legyünk büszkék rá, becsüljük meg, és használjuk a rendeltetésének megfelelően. Parkoljunk szabályosan, és tiszteljük a zöld szigeteket. A virágokat, bokrokat, fákat és a kitelepített utcabútorokat óvjuk meg a rongálástól: legyünk városunknak méltó polgárai – zárta beszédét.

kepfile

   Ezután a város polgárai ünnepelhettek a Mindenki karácsonya program keretében a megújult téren, ahol árusok hada gondoskodott a karácsonyi kínálatról, az enni- és innivalókról. A szervezők a hideg időre tekintettel egy melegedősátrat is felállítottak, ahol a nézők körbeállva élvezték az infra hősugárzók melegét. A színpadi látványt színesítette egy hatalmas led-fal, ahová kivetítették a fellépők képét, ami néha igen meglepő látványt nyújtott. Előbb az amatőr csoportok produkciói következtek, majd a Kifli zenekar lépett színpadra. Utána a közönség nagy ovációval fogadta DJ Dominique-ot, aki egy különleges osztálytalálkozó keretében léptette fel egymás után a sztárokat, Marcellina, Kiki (Első Emelet), Zalatnai Sarolta, Szűcs Judit, a Kozmix, Horváth Tamás és a Kefír is szórakoztatta a közönséget. A sikeres koncertet este tízkor látványos lézershow zárta.

kepfile

A színpadi led-falon légifelvételen is látható volt a megújult tér

                                kepfile  kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez