Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601646
   « Vissza

Märcz Tamás volt a vendég

 « Cikkek és hírek 
2018. november 15.
 

A szövetségi kapitány nagy ígérete

kepfile

   A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör októberben ismét illusztris vendéget, a férfi vízilabdaválogatott szövetségi kapitányát, Märcz Tamást látta vendégül. Az október 25-i rendezvényre a kapitány „stílszerűen” egy szolnoki világliga-mérkőzésről érkezett.
  – Sűrű a program, a mi sportágunk már csak ilyen, kevés lehetőséget hagy a pihenésre, de az ilyen közönségtalálkozókat fontosnak tartom, s ha tudok, eleget teszek a meghívásoknak – mondta Märcz Tamás, aki az Erzsébetligeti Színház Harmónia termében azon melegében az előző napi németek elleni győztes mérkőzést is értékelte. Ezt követően viszont már a pályafutására és edzői munkájára terelődött a szó.
   Märcz Tamás nem az a sportoló, aki könnyen megnyílik a nagy nyilvánosság előtt, ám úgy látszik, őt is megérintette a baráti kör szellemisége, mert a következetességéről és céltudatosságáról ismert szakember számára ezúttal nem volt tabutéma. Őszintén beszélt a sikereiről és a kudarcairól, a 90-es évek végi sikerkorszakáról, a Sydney-i győzelem ízéről, majd azt követő mellőzéséről, olaszországi éveiről, hogy hithű magyarként miért lett olasz állampolgár, s, hogy miért mondott igent az olasz válogatottságra. Elmesélte többek között, hogy 2013-ban a zsírosabbnak tűnő olasz ajánlatok helyett miért döntött mégis a hazajövetel, illetve az akkoriban kiscsapatnak számító BVSC kispadja mellett. És személyes kérdésektől sem tartózkodott, így elárulta többek között, hogy mostanában ismét zongoraleckéket vesz, illetve, hogy a tavalyi szerencsés kimenetelű balesetét követően még egyszer sem ült vissza a motorjára.
   – Sokan féltettek a szövetségi kapitánykodástól, amely pozíció, valljuk be, a legkevésbé biztonságos munkakör Magyarországon. Én azonban úgy éreztem, olyan lehetőség előtt állok, amit vétek lenne kihagyni.
  Märcz Tamás az új feladattal mindjárt egy nagy terhet is a vállára vett. „Pályakezdő” szövetségi kapitányként ugyanis azonnal sikert vártak tőle a 2017-es hazai rendezésű világbajnokságon, de mindezt úgy, hogy egy új, „olimpiaképes” csapat építését is ráruházták. A munkája eredményét pedig már ismerjük: a tavalyi vébén ezüstérmes lett a csapattal, de ennél is fontosabb eredmény volt, hogy sikerült kivívnia a közönség szeretetét. A sikertörténet pedig idén egy Világliga-ezüstéremmel, illetve egy Világkupa-arannyal folytatódott. Mindebbe még az is belefért, hogy a nyári Európa-bajnokságon csak nyolcadik lett a csapattal.

   Märcz Tamás október 25-én azt is bebizonyította, hogy helyén tudja kezelni a kudarcokat és a sikereket. Amivel nemcsak a szurkolók, hanem a kertvárosi sportbarátok szimpátiáját is kivívta. A kapitány ráadásul egy ígéretet is tett: amennyiben sikerül a nagy álma, hogy Tokióban aranyérmet nyer a csapatával, ismét ellátogat majd az Erzsébetligetbe. S mivel akkor magával hozná a győztes játékosokat is, mi sem a Harmóniában, hanem a nagyteremben rendeznénk a programot.
                                                                                                                                                Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez