Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655623
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2018. október 17.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Idén október 23-tól november 22-ig tartózkodik a Nap a Skorpió jegyében. Az ősz szépsége mintegy varázsütésre átváltozik. A fák lemeztelenített ágai között süvít a hideg szél, a lehullott száraz levelek összecsimpaszkodnak, mintha azt remélnék, hogy túlélik a halálukat. Mint tudjuk, a fizikai elmúlást a földi síkon senki sem kerülheti el. Van, aki fekete humorral próbálja túltenni magát az ilyesfajta gondolatokon. Eszembe jut egy sírfelirat, mely így hangzik: „Itt nyugszom én, olvasod te,/ Olvasnám én, nyugodnál te!” Állítólag egy angol humorista nyerte a népszerűségi versenyt, amit a sírfelirat-vers kategóriájában hirdettek. Az olvasható sírkövén:  „Mondtam, hogy beteg vagyok.”
   Az ember egyik legősibb félelme a halálfélelem. A probléma abból adódik, hogy a testünkkel, az egónkkal azonosítjuk magunkat. Az egyén, a születése pillanatában halálra ítéltetett. Az évek múlásával statisztikailag közelebb kerülünk az elmúláshoz. Ez akkor is igaz, ha valaki fiatalon átköltözik a túlsó partra.
     A Skorpió a lelke legmélyén tudja, hogy a Kaszás jeges leheletét senki sem kerülheti el. Minden fizikai és érzelmi történés az elmúlás irányába tart, amióta az emberiség felült Kronosz szekerére. Akiben van Skorpiósság, az szélsőséges. Számára csak az elméleti síkon létezik az arany középút fogalma. Ha valami érdekli, abba maximális, sokszor erején felüli energiát fektet, maximálisan fókuszál, koncentrál. Ha valami nem éri el az ingerküszöbét, beburkolózik a passzivitás és nemtörődömség szűkre szabott köntösébe. Vagy nagyon magányos, vagy maximálisan kötődik. Párkapcsolatát láthatatlan fonallal megkötözi, mely az elején kellemes, de az idő múlásával zavaró és kellemetlen lesz a szorítás. Aki számára fontos a szabadság, és képtelen elviselni a kötöttségeket, az a Skorpiónál kellemetlenebb társat nem is találhatna. A szerelmes Skorpió féltékeny. Lassan, de biztosan megmérgezi, felőrli azt a társat, aki őt szereti. A féltékenység a szerelem gyilkosa. A bosszúállás sem tartozik a pozitív tulajdonságai közé. Az ilyen típusú cselekedeteknek bumeránghatása van. Előbb-utóbb a pincér kihozza a számlát, és mindenkinek ki kell fizetni azt, amit fogyasztott. Másként fogalmazva, ha valakinek rosszat teszünk, az a saját karmikus adósságunkat terheli. Szerencsére az ellenkezője is igaz. Ahogy a népmesékben le van írva: „jótett helyébe, jót várj!”. A jó cselekedet és az önzetlenség hosszú távon megtérül. Ha az emberiség egy része ismerné a szellemi törvényeket, és hinne a sorshatásokban, talán jobb lenne a világ.
   A Skorpiósság egyik analógiája az önmaga ellen fordulás. Az elfojtások sűrűsödései a tudattalan önmérgező folyamatait gerjesztik. A negatív tapasztalatok lassú és biztos lépcsőfokok az elmagányosodás felé. A csalódások útvesztőjében kerengve eljöhet az a pont, amikor meggyűlöli az egész világot és benne önmagát.
     A jegyhez sorolt Plútó – görög nevén Hadész – a sorsunkban azokat az átváltozásokat jelzi, melyek a legnagyobb és legintenzívebb fájdalommal járnak. Az igazi újjászületés első lépése a halál. Meg kell halasztani régi énünket, hogy helyet adhassuk az újnak. Ez egy nagy lehetőség, de távolról sem bizonyosság.
    A Skorpió a remete archetípusa. A születési adottságai lehetőséget jelentenek a beteljesüléshez. A szellemi út akkor is egyedi és magányos, ha utazásunk során minden esetben a megfelelő kíséretet, tükröt kapjuk. Mágussá válni annyit jelent, mint a legmélyebb tudást birtokolni. Ha ez nem jár együtt a hatalom természetének és értelmének felismerésével, majd helyes alkalmazásával, nagy és fájdalmas bukáshoz vezet. Erre az emberiség történelmében rengeteg példa van. A lehetőség kapuja elvileg mindenki számára nyitott. A kérdés az, hogy észrevesszük-e, és megtaláljuk-e azt a bizonyos varázsigét, mely által kitárul előttünk?

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra! Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez