Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601632
   « Vissza

Volt kerületi kapitányaink karrierje

 « Cikkek és hírek 
2018. október 17.
 

Az elmúlt néhány hétben jelentős változások történtek a fővárosi rendőrség vezetésében. Ezek a változások pedig, bennünket, kertvárosi törvénytisztelő állampolgárokat is büszkeséggel tölthetnek el. Két új rendőri vezetőnk ugyanis egyaránt a XVI. kerületben kezdte vezetői pályafutását. De nézzük időrendbe szedve, mi is történt az elmúlt hetekben! 

kepfile

Dr. Markó Attila a XVI. kerületben kezdte vezetői pályafutását

    Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány 2018. augusztus 16-ai hatállyal ismét dr. Markó Attila rendőr ezredest nevezte ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének. A kinevezésről szóló parancsot dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes 2018. augusztus 15-én a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (Teve utcában) megrendezett ünnepélyes állománygyűlésen adta át az új vezetőnek. Dr. Markó Attila a 2000-es évek elején a XVI. kerületben kezdte meg vezetői pályafutását. Irányításával a kerület a főváros egyik legbiztonságosabb városrészévé vált. 2005-ben rendőrként ugyan elkerült a Kertvárosból, de állampolgárként továbbra is itt maradt. A volt kapitány ugyanis kerületünkben telepedett le, és azóta is itt, a szomszédunkban lakik. A pályafutása azonban előbb a III. kerületben folytatódott, ahova szintén kapitánynak nevezték ki. Innen a BRFK-hoz került, ahol 2010-ben az akkori főkapitány, dr. Tóth Gábor dandártábornok rendészeti helyettesévé nevezték ki. 2012-ben felmentették pozíciójából, és egészen ez év augusztus 15-ig a háttérben dolgozott. Egy hónapja viszont ismét a budapesti rendőr-főkapitány helyettesként irányítja a rendészeti feladatokat. Munkájához sok sikert kívánunk!

kepfile

Dr. Terdik Tamás lett Budapest rendőrfőkapitánya

  Mint, ahogyan sok sikert kívánunk az új budapesti főkapitánynak is! Az eddigi főkapitány, Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos budapesti rendőrfőkapitány-vezetői kinevezését ugyanis a tiszt saját kérésére Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2018. szep­tember 30-i hatállyal visszavonta. Ezzel párhuzamosan pedig az országos rendőrfőkapitány javaslatára a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjének Dr. Terdik Tamás rendőr ezredest nevezte ki. Az új főkapitány kinevezését Budapest Főváros Önkormányzata Képviselő-testülete is támogatta.
    Dr. Terdik Tamást 2010-ben nevezték ki a Kertváros rendőrkapitányává, melyről akkoriban így írtunk:
  „Dr. Terdik Tamás 2010. október 4-től irányította a kertvárosi rendőrséget. Személyében a főváros legifjabb kapitányát tisztelhettük, aki nagy elánnal vetette magát a munkába. A mentora az a Balázs Norbert alezredes volt, aki a XVI. kerület rendszerváltás utáni legjobb rendőrkapitánya címet is kiérdemelhette volna. Terdik Tamás egyik nagy érdeme, hogy 16 hónap alatt sikerült elhomályosítania a legendás rendőrkapitány emlékét. Ám ennél is nagyobb hőstette volt, hogy sikerült a kerületet ismét a legbékésebb, legbiztonságosabb városrésszé tennie. Pedig nem rendelkezett több rendőrrel, mint az elődje, csak éppen úgy szervezte a szolgálatokat, hogy azok a legésszerűbbek és leghatékonyabbak legyenek.” Illetve: „Dr. Terdik Tamás és csapata számlájára írható az első kerületi térfigyelő kamera-rendszer hatékony üzemeltetése is. A kamerák hatására a Jókai lakótelepen egy év alatt 60 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma.”

kepfile

Dr. Terdik Tamás XVI. kerületi rendőrkapitányként az önkormányzat testületi ülésén

   Dr. Terdik Tamás 2001-ben végzett a Rendőrtiszti Főiskolán, majd egészen 2008-ig Csongrád megyében, a szentesi rendőrkapitányságon dolgozott. Itt végigjárta a ranglétrát, volt nyomozó, főnyomozó, kiemelt fővizsgáló legvégül vizsgálati alosztályvezető. Időközben jogi diplomát is szerzett. 2008-ban felköltözött Budapestre. Előbb az V. kerület Bűnüldözési Alosztályvezetője, majd 2009. március 1-től a Dél-budai Régió bűnügyi vezetője lett. A XVI. kerületben eltöltött időszakot követően az újpesti rendőrség vezetőjévé nevezték ki, innen az ő útja is a BRFK-ra vezetett, ahol az elmúlt években Bucsek Gábor főkapitány helyetteseként dolgozott. Dr. Terdik Tamás rendőr ezredest október 1-én reggel ünnepélyes állománygyűlésen iktatták be új hivatalába.
                                                                                                                                              Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez