Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603959
   « Vissza

Iskolakezdés, jubileum a Bekecsben

 « Cikkek és hírek 
2018. szeptember 18.
 

kepfile

A Bekecs utcai Arany János Általános Iskolában tartottak ünnepélyes tanévnyitót szeptember 3-án, a három új első osztályt Kovács Péter polgármester, Csomor Ervin alpolgármester és Kovács Katalin, az Észak-Pesti Tankerületi központ vezetője (képünkön) vezette be a terembe. A beszédekben elhangzott, hogy a tanulók nem csak a tankönyveket kapják ingyen, hanem a XNI. kerületben a füzeteket is, melyeket a megváltozott munkaképességű helyi lakosokat foglalkoztató Rehab 16 önkormányzati cég állít elő az iskolai igényeknek megfelelően.


Beiskolázási adatok, vezetői kinevezések

   A XVI. kerület iskolákban a beiskolázás befejeztével a következő a helyzet. Három első osztály indult az Arany János Általános Iskolában (zárójelben az ottani osztályok száma: 22), a Batthyány Ilona Általános iskolában (20 osztály), a Jókai Mór Általános Iskolában (21 osztály), a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában (19 osztály) és a Szent-György Albert Általános Iskolában (17 osztály).
   Két első osztály indult a Herman Ottó Általános Iskolában (16 osztály), a Lemhényi Dezső Általános Iskolában (16 osztály), a Sashalmi Tanoda Általános Iskolában (20 osztály) és a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban (31 osztály a gimnáziumi osztályokkal együtt).
   Egy első osztály indult a Centenáriumi Általános Iskolában (11 osztály), a Móra Ferenc Általános Iskolában (20 osztály) és a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI intézményben (8 osztály – ebben az iskolában a sajátos nevelési igényű tanulókkal foglalkoznak).
   Az idei igazgatói pályázatok eredményeként  Dr. Kásler Miklós miniszter úr döntése értelmében öt évre szóló megbízást kapott a vezetői feladatok ellátására Nagyné Bajnóczi Zsuzsanna (Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI), Leblanc Mária Magdolna (Sashalmi Tanoda Általános Iskola), Dunavölgyi Illés Sándorné (Batthyány Ilona Általános Iskola), Dienes Anna Vilma (Lemhényi Dezső Általános Iskola) és Tóth András (Szent-Györgyi Albert Általános Iskola).
   Dr. Jeszenszkyné Dr. Gallai Gabriellát, a Móra Ferenc Általános Iskola eddigi igazgatóját a Tankerület vezetője a következőről értesítette: „Értesítem, hogy a Budapest XVI. kerületi Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezetői álláshelyére 2018/ÉPTK/T0006 iktatószámon benyújtott pályázata nem nyert támogatást.” Az iskolát augusztus 16-tól Bánkiné Kiss Anikó intézményhelyettes vezeti. A volt igazgató már nem dolgozik az iskolában.


Ötven éves a Bekecs utcai iskola épületeaz ünnepségre várnak minden volt „Aranyos”, „Bekecses” diákot, tanárt, dolgozót, ill. érdeklődőt

MEGHÍVÓ. A Bekecs utcai Arany János Általános Iskola szeptember 28-án pénteken 16 órakor ünnepli 50. születésnapját. Szeretettel meghívunk és várunk minden volt „Aranyos”, „Bekecses” diákot, tanárt, dolgozót, ill. érdeklődőt, hogy ünnepeljünk és emlékezzünk együtt.
Az ünnepség keretében mutatja be Kovács Sándorné Iskola a főváros peremén c. könyvét. A könyv teljes bevétele az Árpádföld Iskolaalapítványt támogatja. Kérjük, jelezze részvételi szándékát a bekecs78@aranyj-bpbe.sulinet.hu e-mail címre!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez