Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603582
   « Vissza

Richter Egészségváros Kertvárosi rendezvény

 « Cikkek és hírek 
2018. augusztus 24.
 

Színes családi programok, sztárfellépő és ingyenes szűrések a Richter Egészségváros Kertvárosi rendezvényén

Önmagunk, egészségünk megismerése egy élethosszig tartó tanulás. Hiába a számos médiainformáció, hír, mindig lesznek új generációk, akik figyelmét újra és újra fel kell hívni az egészségtudatosság, a megelőzés fontosságára. A 2009-ben indult Richter Egészségváros kezdeményezés lényege, hogy családias környezetben, színes programokkal gazdagított eseményen lehetőséget kínál a helyi lakosoknak, hogy tegyenek nem csak önmagukért, de a helyi egészségügyi létesítményért is. A rendezvényen valamennyi program ingyenes. Szeptember 8-án a főváros XVI. kerületében, a Havashalom Parkban várnak minden érdeklődőt reggel 9:00 és délután 17:00 között.

kepfile

  Hosszú várakozás, pénz, nehezen összeegyeztethető helyszín és idő. Legtöbbször elsőre ez jut eszükbe az embereknek a szűrésekről. Pedig egyes betegségek esetében a mihamarabbi diagnosztizálás a kezelés eredményességét is befolyásolja.
   A Richter Gedeon Nyrt. által 2009-ben indított Egészségváros program egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, lakhelyükhöz közel.

   – Úgy gondolom a program sikeréhez két dolog nagyon is hozzájárul. Egyik maga az esemény koncepciója, azaz hogy a szűrés össze van kötve egy játékos gyűjtéssel, ami úgy néz ki, hogy az általunk felajánlott 2 millió forintos alapadományt lehet bővíteni minden prevenciós vizsgálaton, tanácsadáson, előadáson való részvétellel, ezekért ugyanis 300 forintnak megfelelő adománypontot adunk. Azt tapasztaljuk, hogy működik a közösségért tenni akarás, az embereket motiválja, hogy a saját szakrendelőjük számára gyűjtenek. A sikeresség másik eleme pedig, hogy számos ismert ember adta nevét a programhoz – fogalmazott  Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője. 

    A Richter Egészségvárosra kilátogatók ugyanis nemcsak saját egészségükért tesznek azzal, hogy részt vesznek a szűréseken és tanácsadásokon, hanem a helyi egészségügyi létesítményt is segítik. Minden aktivitásért ugyanis 300 forintnak megfelelő adománypont jár. Az így összegyűlő összeg hozzáadódik a Richter által – a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata javára – felajánlott 2 millió forintos alapadományhoz. 

  – A Richter Egészségváros amellett, hogy közösségi élményt ad a helyieknek, programjai lehetőséget kínálnak a résztvevőknek az egészségük megőrzésére is. Úgy tapasztalom, hogy itt, a kerületben igen népszerűek az ilyen rendezvények. Ráadásul az érintett esemény nagy előnye az is, hogy nem csak saját egészségükért tehetnek a rendezvényre kilátogatók, hanem jótékony célt is támogatnak – hangsúlyozta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere.

   A Richter Egészségvároshoz a kezdetek óta számos ismert személy – többek között Radványi Dorottya, Jaksity Kata, Szily Nóra, Barabás Évi, Tari Annamária, Béres Alexandra és Katus Attila is – csatlakozott, velük mindannyiukkal találkozhatnak az érdeklődők szeptember 8-án a Havashalom Parkban. Az egész napos rendezvény 9:00-kor a Kertvárosi Fúvószenekari Egyesület felvezetésével zajló egészségsétával indul. Az esemény nagyszínpadán pedig fellép az Iszkiri zenekar, és több helyi közösség is, úgy mint a Starlight Dance Company, a Liget Táncakadémia, a Szenior Táncklub és a Mazotti Fitness.
    A rendezvényről bővebb információk az Egészségváros honlapján (www.egeszsegvaros. hu) és Facebook-oldalán!

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez