Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600209
   « Vissza

Iskolakezdés új számítógéppel

 « Cikkek és hírek 
2018. augusztus 24.
 

Mutatunk pár szempontot, ami alapján érdemes számítógépet választani.

Új vagy használt gép?

   Döntsön a pénztárcánk. Az asztali számítógépek esetében az alkatrészek cseréje, karbantartása, tisztítása olcsóbb. A jelenleg forgalomban lévő, külföldi cégektől felvásárolt használt gépek elég nagy teljesítményűek, tehát 3 éves korukban sem tekinthetőek elavultnak. Itt beszélnék le mindenkit arról, hogy idegentől, vagy kéz alól vegyenek számítógépet. Inkább keressenek egy megbízható szervízt vagy üzletet, ahol garanciát vállalnak az újra forgalomba hozott gépekre. Manapság már elérhetőek jó teljesítményű felújított laptop-ok. Bármelyiket is választjuk, például egy 120 GB-os SSD-vel lenyűgöző sebesség változást lehet elérni.

Asztali PC, LAPTOP esetleg TABLET?

   Kevesebb pénzért sokkal erősebb és hosszab távon jól működő asztali gépeket, vagyis PC-ket lehet venni. A LAPTOK-ok elsősorban hordozhatóságuk miatt terjedtek el és már elég gyors gépek közül választhatunk, de ezt meg is kell fizetni. Figyelni kell azonban az időszakos karbantartásukra, mert sokkal hamarabb van hatással rájuk a por és minden egyéb szennyeződés, mint az asztali gépek esetében.

Érdemes erős processzorra alapozni a gépet?

   A házi feladatok általában kis terhelést jelentenek a számítógépnek. Válasszunk úgy, hogy később az összetettebb feladatok elvégzésére is alkalmas legyen. Laptop vásárlása esetén, különösen fontos a processzor teljesítményére odafigyelni. Az Atom és Celeron típusú processzorral készített gépeket kerülni kell, mert mindkettő egyaránt alkalmatlan a használatra egy vírusirtóval telepített számítógépen.

Nem érdemes spórolni a RAM-on!

   4GB legyen a minimum, ennél kevesebbel már akadozhat a munka. Azt is figyelembe kell venni, hogy évről évre nőni fog az alkalmazások memóriaigénye. Egy weboldal megnyitása például a Chrome böngészőben akár 100-300MB memóriát is elhasznál.

Meddig jó egy számítógép?

   A legolcsóbb számítógépek maximum néhány évre szolgálják ki lelkes felhasználójukat. Egy közepesen erős gép esetén, 3-5 év után el kell gondolkoznunk a cserén. Persze, ha a pénztárcánk is engedi, akkor egy erősebb gép a legújabb operációs rendszerrel, megfelelő karbantartás mellett, akár 6-8 évig is vígan üzelmelhet. A gép építési minősége is fontos. Találkozunk olyan új laptopokkal, melyek zsanér szerkezete olyan silány, hogy egy-két éves korában már jelentkeznek a minőségéből adódó hibák. Nyeklik-nyaklik, kilazul, megreped a kijelzője. Évekig ezt a gépet kell majd használni, így előnyös, ha ez idő alatt nem esik szét. Vásárlás előtt és közben arra kell még odafigyelni, hogy a kereskedők milyen garanciális és visszaviteli lehetőségeket biztosítanak.

Miért van szükségünk jó számítógépre?

   Annyira sok dologhoz kell már a számítógép. Bár a lexikális tudásnak még mindig nagy értéke van, mégis fontos, hogy egy jó számítógépen könnyedén keressünk hasznos és hiteles forrásokat az interneten.

Abban segítünk, hogy könnyebb legyen választani.

   Fontos a szakember véleménye. Nem kell minden esetben méregdrága laptop-ot vennünk gyermekünk részére. Szerencsére a lehetőségek tára hatalmas. Tervező mérnöknek, grafikusnak, vagy éppen zenésznek készülő tehetséges fiatal részére is más és más számítógépet ajánlunk.

Itt kapok megfelelő számítógépet?

   Igen! Nálunk biztosan. Úgyhogy, ha bármi kérdés felmerül a témával kapcsolatosan, mi szívesen válaszolunk.

kepfile

   TZteam • 1161 Budapest, Rákóczi u. 48.
   06 1 406 4444, 06 30 989 2093 • aruhaz@tzteam.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez