Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.12.04. vasárnap
Borbála, Barbara, Boróka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25823854
   « Vissza

Kertvárosi lány az Ifjúsági Olimpián

 « Cikkek és hírek 
2018. augusztus 24.
 

Sándorházi Vivien már azzal sporttörténelmet írt, hogy első magyar tollaslabdázóként kijutott az októberi Buenos Aires-ben rendezendő harmadik Ifjúsági Olimpiára. Ha pedig az argentin fővárosban még érmet is tudna szerezni, a neve arannyal kerülne be a magyar sport krónikájába is.

kepfile

   – Nagyon nehéz volt a kvalifikáció, hisz végig nagy harcot vívtunk Madarász Rékával, akivel gyerekkorunk óta küzdünk már a versenyeken. Mivel nemzetenként csak egy lány és egy fiú sportoló juthat ki az olimpiára, így a kvalifikáció minden állomásának nagyon nagy tétje volt. A különversenyünk végül csak az utolsó, április végi horvátországi tornán dőlt el.

   Sándorházi Vivien fiatal kora (még csak 17 esztendős) ellenére nem először ír már sporttörténelmet. 2016-ban például első magyar (korosztályos és felnőtt) tollaslabdázóként sikerült ezüstérmet nyernie a kazanyi U15-ös Európa-bajnokságon. Hogy ez a siker nem a véletlen műve volt, bizonyítja, hogy egy év múlva a prágai U17-es EB-n is bronzérmes tudott lenni. De, ha már a 2017-es évnél járunk, említsük meg, hogy a sportág történetében még sosem fordult elő, hogy valaki egy évben az U17-es, az U19-es és a felnőtt országos bajnokságot is megnyerje. Vivinek pedig ez a bravúr is sikerült már.
   – Ha jól számolom, pályafutásom során eddig 13 országos bajnoki címet sikerült szereznem. Többségében egyéniben, de van néhány párosaranyam is.

kepfile

   Vivien sportpályafutása Újpalotán, a László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában kezdődött, amely iskola diáksportegyesületében előbb focizott, majd dartsozott, míg nem egy sportnapon meglátta a tollaslabdázók bemutatóját. A sportág azonnal megragadta, és 9 évesen már ütővel a kezében járt iskolába. Az első sikerek sem várattak magukra túl soká, 11 évesen például már diákolimpiát tudott nyerni. Vivi eddig három klubban, a REAC Sportiskolában, a Fővárosi Vízművekben és a szegedi Tisza Tollas SE-ben versenyzett. Jelenleg ismét a Vízművek sportolója, de amire mi is büszkék lehetünk, tavaly óta a kerületünk számít otthonának.
   – Mikor visszaköltöztünk Szegedről a fővárosba, olyan helyet kerestünk magunknak, amely nincs messze az edzéstől, illetve ahol nyugodtan kipihenhetem magamat. A XVI. kerület jó választásnak bizonyult, csöndes, és kiváló lehetőséget biztosít a sportolásra. Én például rendszeresen a Havashalom parkban szoktam futni.

   Sándorházi Vivien nemrég már a felnőtt csapat Európa-bajnokságon is bemutatkozott, ahol a női válogatott tagjaként csak egy szetten múlt, hogy nem jutott be a legjobb nyolc közé. Most egy picit szusszanhat, de nem sokat pihenhet, mert hamarosan kezdi a felkészülését a megterhelő őszi etapra. Szeptember elején ugyanis Tallinban lesz jelenése az U19-es Európa-bajnokságon, majd következik az év fő versenye, az októberi Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpia, ahol kétszeresen is sporttörténelmet ír: egyrészt első magyar tollaslabdázóként vehet részt az ifjúsági olimpián, másrészt ezen a világversenyen első sportolóként képviseli majd a kerületet is. Buenos Aires után pedig novemberben, Kanadában rendezik az U19-es világbajnokságot, ahol ismét bizonyítania kell majd.
    – Mindig is nagy álmom volt, hogy egy ötkarikás eseményen részt vehessek. Ez most megadatik nekem, én meg szeretnék is élni ezzel a lehetőséggel. Hosszú távon pedig azt tervezem, hogy egyszer majd egy felnőtt olimpiára is eljussak majd.
    Sándorházi Vivien nemcsak a sportban, hanem a civil életben is céltudatos. Jelenleg a Csík Ferenc Gimnázium 11. évfolyamos tanulója, s, bár magántanuló, ismét kitűnő bizonyítvánnyal zárta az évet. Jövőre tehát nemcsak olimpikon lesz, de tavasszal érettségizni is fog. Hosszú távon valamelyik egyetemen szeretné majd a tanulmányait folytatni, ám egyelőre csak a sportra koncentrál.
                                                                                                                                        Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. november 09.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez