Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.11.27. vasárnap
Virgil
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25750547
   « Vissza

Jelentős változások a kertvárosi önkormányzatnál

 « Cikkek és hírek 
2018. augusztus 24.
 

   Az önkormányzat rendkívüli testületi ülésén emlékeztek meg Horváth János önkormányzati képviselőről. János testét aprósejtes rákbetegség támadta meg, aminek jellemzője, hogy mire tünetet okoz, addigra számos áttétet is létrehoz – ez az oka, hogy a betegség felfedezésétől alig két hónapra már eljött a vég. Horváth János önkormányzati képviselőt nagy részvét mellett búcsúztatták a Cinkotai temetőben.

kepfile

  Horváth János önkormányzati képviselő váratlan halálával megüresedett a 2-es egyéni választókerület, ezért törvény értelmében IDŐKÖZI VÁLASZTÁST ÍRT KI a helyi választási bizottság. Az erről szóló hirdetmény megtalálható az önkormányzat honlapján, a fontosabb dátumok: ajánló íveket szeptember 24-én lehet átvenni, a jelöltállítás folyamata október 8-án 16 óráig tarthat (ekkorra kell leadni a megfelelő számú ajánlást), majd a választásra november 11-én kerül sor a 2-es körzetben. Az egyéni választókerület, szavazókörök, szavazóhelyiségek címjegyzékei és térképe és további információk a www.budapest16.hu honlapon, az „Időközi Választás 2018” menüpont alatt találhatók meg.

  Az önkormányzat az augusztus 15-én megtartott rendkívüli testületi ülésen döntött arról, hogy Horváth János képviselő helyett a Kulturális és Sport Bizottságot Antalóczy Csaba fogja vezetni, beválasztották a bizottságba új tagnak Dr. Környeiné Rátz Katalint, az Ügyrendi Bizottságba Gáspár József került, a Környezetvédelmi Bizottságba Antalóczy Csaba.

  A XVI. Kerületi Újság eddigi főszerkesztője, SZABÓ RÉKA ZSUZSANNA BEADTA A FELMONDÁSÁT. A rendkívüli testületi ülésen a testület, mint szerződő fél a felmondást elfogadta (augusztus 31-i hatállyal), és egyben intézkedtek arról, hogy pályázatot írjanak ki a főszerkesztői posztra. Az átmeneti időben az önkormányzati újság főszerkesztői feladatait Mészáros Tibor látja el.
    A FŐSZERKESZTŐI PÁLYÁZAT tartalma az önkormányzati határozatból megismerhető, főbb jellemzői: legalább 5 éves újságírói gyakorlat és büntetlen előélet. Előnyt jelent a felsőfokú iskolai végzettség és a XVI. kerületi helyismeret. A főszerkesztőnek lapkoncepciót és laptervet kell készítenie, megszervezni a szerkesztőség vezetését, stb. A pályázatnak részletes szakmai önéletrajzot, szerkesztési elképzeléseket, erkölcsi bizonyítványt és iskolai végzettséget igazoló okiratot kell tartalmazni, és 2018. szeptember 30-ig kell benyújtani Kovács Péter polgármesterhez. A pályázatok elbírálására a szep­tember 30-a utáni első testületi ülésen kerül sor.

    Elfogadta a testület ANCSIN LÁSZLÓ JEGYZŐ LEMONDÁSÁT augusztus 31-i hatállyal, utódját pályázat útján választják ki. (A távozó jegyzővel készült interjúnk a lap 6. oldalán olvasható.) F.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. november 09.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez