Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600079
   « Vissza

Miért forró a laptopom?

 « Cikkek és hírek 
2018. július 19.
 

kepfile

  Újabban hangos tanácsok is megtalálhatók a tzteam.hu honlapon, melyek a Soundcloud hangszórócskájára kattintva meghallgathatók. Az előadó a TZteam vezetője, Takács Zoltán – ez alkalommal mind DJ TZ, szinte hallani, amint szkreccsel egy laptop prociról leszedett szőrpamaccsal. De amit elmond, igen figyelemreméltó:
   A laptop is, mint minden számítógép processzorral működik, ami közben melegszik, tehát hűteni kell, mégpedig levegővel. A levegőben szállongó apró szöszöket a gépek megkajálják, s ebből mindig több jut be a gépbe, mint ami eltávozik onnan a kifújt levegővel. A sok szösz a processzor ventillátora környékén gyülekezik.
  Előbb-utóbb ez a szöszmennyiség úgy felgyűlik a ventillátor előtt, hogy jelentősen akadályozza a hűtőlevegő áramlását. A processzorok elkezdenek túlmelegedni, de ezek a mai gyártmányok már képesek arra, hogy csökkentik a számítási teljesítményt, lassabban kezdenek dolgozni, így kevesebb hőt termelnek, és ezzel a saját szempontjukból meg is oldják a problémát.

kepfile

Filcesedett szöszréteg egy laptop processzorhűtőjén – ezt eléggé nehéz lenne sűrített levegővel kívülről kifújni...

    A felhasználó viszont csak ül a gép előtt, várja, hogy felálljon a rendszer, betöltsenek a programok, válaszoljon már a gép – és közben minden olyan bizonytalan... Ezt a sajnálatos helyzetet meg lehet előzni rendszeres karbantartással, sőt, akár az egyszerű felhasználó is megpróbálkozhat a probléma megoldásával: gyakran befújnak sűrített levelgővel a laptop szellőzőnyílásába. Ettől a szőrpamacs csak még jobban felfekszik a processzorra – a befújkálás lényegében zömíti a koszt a processzorhűtésben...
    A szakszerű tisztításhoz mindenképpen gyakorlott szakember segítségét kell kérni, mivel egy laptopot szétszerelni sem könnyű, hát még összerakni! De ha már úgyis szét van szedve a gép, a hűtő alatt ott a hővezető paszta, ezt a TZteam szervizében fel szoktuk újítani – rögtön jobban érzi magát a processzor, és sokkal rugalmasabban fognak működni a programok.

  Akiket érdekelnek ezek a megoldások, és nincsen technikai szakember a közelében, azokat szívesen látjuk a TZteam szervizében, a tzteam.hu oldalon lehet tájékozódni az elérhetőségeinkről, a Kapcsolat gomb alatt megtalálják az e-mail címünket, az elérhetőségeinket – fejezte be előadását Takács Zoltán.
  A tzteam.hu honlap Hírek rovatában a hasznos tanácsok mellett hangos híreket, riportokat is megtalálnak a látogatók – ezek okostelefonról is elérhetők. Az érdeklődők regisztrálhatnak a Hírlevelekre, illetve aki betelefonál a 406-4444 telefonszámra, a TZteam-nél regisztrálják, és küldik a címre a hírlevelet.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez